:o

2023.08.19. 17:00

Megmutatta az AI, milyen lenne a Debreceni Virágkanevál 2150-ben – fotókkalb

A kísérleti szakaszban lévő Bing mesterséges intelligenciáját (AI) kértük meg, hogy merjen nagyot álmodni.

Duol.hu

Fotó: Bing AI

A Haon egy kis futurisztikus játékra invitálta a Bing mesterséges intelligencáját, amikor azt kértük tőle, hogy készítsen néhány fotómontázst arról, milyen lenne 2150-ben a virágkarnevál. Az AI szövegesen is indokolta, miért éppen úgy álmodta meg a jövőbeni karnevált, ahogy.

Szerinte a jövőbeli virágkarnevál nemcsak a technológiai újításokkal, hanem a virágokkal is lenyűgöz majd. Elképzelhető, hogy a virágkocsikon nemcsak a ma ismert virágokat láthatjuk majd, hanem olyanokat is, amelyeket genetikailag módosítottak, vagy akár más bolygókról hoztak. Lehet, hogy a virágok színei, formái, illatai és tulajdonságai is változnak majd, és új élményeket nyújtanak a látogatóknak. A virágok nemcsak díszítik majd a kocsikat, hanem interakcióba is lépnek a közönséggel

– magyarázta az intelligencia. Hozzátette: a 2150-es években Debrecen és a Nagyerdő még szebb és látványosabb lesz, mint most. A parkerdőben magas épületek, lebegő autók, robotok és más sci-fi elemek láthatók majd, amelyek a jövőbeli technológiát és dizájnt mutatják meg. A Nagyerdő azonban nem veszíti el a természeti értékeit és hangulatát sem, hiszen a fák, a növények és az állatok is megmaradnak, és gondoskodnak a jó levegőről és a zöld környezetről. Debrecen és a Nagyerdő így egy tökéletes harmóniát teremt majd a természet és az ember között. 

Annak ellenére, hogy Debrecenből szinte semmilyen felismerhető közterületet, épületet sem sikerült a mesterséges intelligenciának a fotómontázsokra varázsolni, a végeredmény így is lenyűgöző.

Fotók a haon oldalán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában