Dunaújváros/Tbiliszi

2023.07.10. 17:11

Több ezer kilométer letekerése után Matulai György megérkezett Tbiliszibe

Szabó Szabolcs

Matulai György május 27-én indult útnak Fotó: amatőr

A dunaújvárosi világjáró túrakerékpáros, Matulai György hétfőn délelőtt (magyar idő szerint) elérte úti célját, a grúz fővárost, Tbiliszit. 
Az örökifjú sportember május 27-én indult útnak Dunaújvárosból, és Horvátország–Bosznia-Hercegovina–Monte­negró–Albánia–Görögország–Törökország érintésével jutott el Tbiliszibe. 
Matulai korábban, még június közepén, Albániából úgy nyilatkozott lapunknak, hogy a Dunaújváros–Tbiliszi távot oda-vissza 7500-7800 kilométeresre tervezi. 
Útjáról, kalandjairól, kulturális és gasztronómiai élményeiről, tapasztalatairól naponta számot ad a Bringával a nagyvilágban Facebook-csoportjában. Bejegyzései – amelyeket egy korábbi posztban írt válasza alapján nagyobb kihívás a telefonon keresztül bepötyögni, mint száz kilométert letekerni –, videói által az ember bepillanthat a nagy kaland mindennapjaiba, megismerheti az adott ország ételeit, italait, kultúráját, településeit, népét. Mesél a kihívásokról, különleges pillanatokról is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában