Segítsünk, de okosan!

2023.07.16. 11:00

A kánikula a madarakat, emlősöket is veszélyezteti – figyeljünk rájuk, itassuk őket!

Ahogy azt már olvashatták július 10-től másodfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján.

Duol.hu

Fotó: pexels.com (illusztráció)

Hőségriasztás van érvényben és azt javasolják, hogy a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között, aki teheti, ne tartózkodjon a napon! – olvasható társoldalunkon, a feol.hu-n. Ám saját magunk védelmén kívül fontos, hogy az állatokra is figyeljünk. Erre hívta fel a figyelmet a Sóstó Vadvédelmi Központ is, akik közösségi oldalukon adtak néhány tanácsot. Mindegy, hogy kert vagy egy kisebb erkély áll rendelkezésünkre, helyezzünk ki egy kis tálba – még a virágalátét is megteszi – vizet, hogy az arra járó süni vagy az odarepülő madár fel tudjon frissülni. De ezek napi szintű cseréjéről se feledkezzünk meg, hiszen a friss ivóvíz fontos. Ezen túl, amire még érdemes figyelni, hogy túl sokáig ne hagyjuk fedél nélkül az esővízgyűjtőket, pangóvizeket, mert ezekkel akaratlanul gyarapíthatjuk a szúnyogok tartalmát, már akár a fent említett virágládák vizében is megtelepülhetnek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában