Természet

2023.06.11. 10:00

Éjszakai lepkéket figyelnek meg júniusban

Idén is lesz átfogó, országos kiterjesztésű éjszakai lepke megfigyelés júniusban a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szervezésében.

duol.hu

Forrás: lepkeszet.hu

Az első alkalommal tavaly megszervezett program idén újból életre kel, ezúttal azonban 19 helyszínen. 

Nézze meg, hogy lakóhelye, vagy ha épp kirándul valamerre, ahhoz legközelebb hol van helyszíne rendezvénynek és csatlakozzon az éjszakai lepkészethez.

Az MME felhívása különleges élményt ígér a résztvevőknek, hiszen a sötétben mozgó, látványos és érdekes lepkék szervezett megfigyelése még mindig nem mondható szokványos dolognak, főként annak nem, aki még egyáltalán nem vett részt hasonló akcióban. De a visszatérők sem fognak unatkozni, hiszen sosem tudható előre, hogy milyen lepkék érkeznek a sötétben. A Magyar Lepkészeti Egyesület által közzétett információk szerint ugyanis a lepkék jelentős többsége az éjszakaiak közé tartozik, a világon eddig ismert mintegy 160 ezer fajból legalább 140 ezer tekinthető éjszakainak. Ez az arány a hazánkban előforduló fajaikra is jellemző, több mint 95 százalékuk ebbe a kategóriába tartozik.

Forrás: mme.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában