Képgalériával

2023.05.06. 21:18

Különleges év, emlékezések… ballagás Pusztaszabolcson

Lassan eléri a nyugdíjas kort a pusztaszabolcsi középiskola… Ám, amíg az ember megfárad a hosszú évek során, addig ez a tanintézmény fiatal, lelkes és folyamatosan fejlődő, megújuló marad.

Czeglédi Andrea

Fotó: Czeglédi Andrea

Idén hatvan esztendős az egykori gimnázium, amely nem csak érettségit, hanem komoly szakképesítést is ad azoknak, akik itt végzik középiskolai tanulmányaikat. A régi diákok, tanárok szeretettel emlékeznek a múltra, amit az idén még fennköltebbé tett a hatvanadik évforduló. Pusztaszabolcs kis városka, amelyre azt mondják: „szép kis falu ez a város”… és ez a szép kis falu, amelynek városi rangra emelése mintegy kötelező városiasodást vont maga után, megtartotta családias hangulatát, amit a tantestület és az intézmény igazgatónője is garantál.

Idén huszonegy diák indult a nagybetűs életbe, jól felkészítve, szakmával „ellátva”. Az utánpótlás immár nagyobb mértékű, mint a most végzettek létszáma. Az iskola eddig turisztikai, logisztikai és pedagógiai képzést adott, ám, a szeptemberben indulók már a fényképezés ismereteit is elsajátíthatják.

A ballagás minden évben olyan búcsút jelent, amelyet nem lehet megszokni, nem válik elcsépelt szokássá. Ifjú emberek indulnak útnak, egy olyan jövőképpel, amely ma csak homályosan körvonalazódik, s amelyre nem lehet igazán felkészülni e változó világban. Amit azonban a pusztaszabolcsi fiatalok, a ballagók kaptak tanáraiktól, az voltaképpen számos problémát, bajt és nehézséget megoldhat. Ez pedig nem más, mint a törődés, a szeretet, az egymásra figyelés művészete… az emberség tudománya. Erre emlékeztetett beszédében az iskola igazgatónője, és a meghívott vendégek.

Bízunk abban, hogy még sok generáció, hasonló felkészítéssel és a szokásos, országos tanulmányi versenyeken szerzett jó eredményekkel gazdagodhat a pusztaszabolcsi intézményben, s ők is olyan szeretettel és ragaszkodással térnek vissza egyszer-egyszer volt alma materükbe, mint a 2023-as ballagáson részt vett öregdiákok… 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában