Életstílus

2023.05.13. 17:00

Hölgyek, figyelem! Ezek a nyári körömtrendek

Jön a nyár, és nincs mese, hangolódni kell a szezonra kívül-belül egyaránt. Mint minden évben, idén is különböző stílusok határozzák meg a nyári hónapokat, ez pedig körmünkre is igaz. Azok, akik visszatérő vendégek a műkörömszalonban, tudják, milyen dilemma minden alkalommal kiagyalni az új dizájnt. Útmutatásképpen összefoglaltuk, mi az új sláger a műköröm terén, segítségül pedig Takácsné Czibulka Lea kézápolót és műkörömépítőt kérdeztük.

Szente Patrícia

Az RV Nail Design megálmodója elmondta, sok olyan stílus köszön vissza idén, amelyek az előző években is felkapottak voltak. Nyáron előkerül a színskála összes árnyalata, ilyenkor mindenki bevállalósabb. „A napos idővel egyre többen szeretnének neonos körmöt, de a pasztellszínek is kifejezetten trendik idén” – jegyezte meg a körmös szakember. Hozzátette, most a természetközeli hatást nyújtó zöld az aktuális színsláger, ugyanakkor sokan kérnek csillogó, csillámos körmöt, amely a napsütésben remekül mutat.

Az új dizájnok mellett rengetegen szeretnének színátmenetes, úgynevezett babyboomer körmöt, ezt minden korosztály imádja. A műkörömépítő megemlítette, vendégkörében az örök klasszikusként emlegetett tűzpiros és fehér francia köröm meglepően már nem olyan kelendő. „A piros szezonálissá, karácsonykor közkedvelt színné vált, a francia pedig már inkább extrémebb, színes formában népszerű” – mondta.

A körmös szakembert arról is kérdeztük, milyen trendet jósol a jövőre nézve, amire egész egyszerűen azt a választ adta: tejfehér. Az elegáns, stílusos szín egyre divatosabb, ebből pedig azt a következtetést lehet levonni, hogy a közeljövőben a visszafogott, letisztult megjelenés lesz a módi a körmök világában. A műkörömépítő ezt ki is egészítette azzal, hogy mostanában egyre nagyobb az igény a rövid körmök iránt.

Ez persze nem azt jelenti, hogy innentől kezdve csak a szimpla, egyszerű köröm stílusos, hiszen a díszes, ékes dizájn mindig feldobja az ember küllemét. Mint mindig, az idei trendek most is csak iránymutatásként szolgálnak, a legjobb, ha mindenki saját személyiségét követve választ műkörömdizájnt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában