Mezőfalvi gólya

2023.03.31. 12:00

Samu hamar megbarátkozott az új fészkükkel

Horváth László

Samu már birtokba vette a mezőfalvi költőhelyet, és várja oda Sárát

Megérkezett Samu, a mezőfalviak kedvelt és népszerű gólyája. Kicsit furán nézett a fészekre, szemlélte jobbról-balról, felülről és alulról, és mintha értetlenül állt volna a helyzet felett: a hely stimmel, a kinézet viszont egyáltalán nem. Tudta, nem így hagyta itt az ősszel, viszont nem sokat értetlenkedett.

Mindjárt nekiállt rendezgetni, hogy végre megpihenhessen a hosszú repülőút után. Még kelepelt is egy nagyot! Úgy látszik, tetszik neki a teljes lakásfelújítás. 

Valóban teljes joggal beszélhetünk teljes felújításról, hiszen – mint azt lapunkban megírtuk március derekán – Samut és párját, Sárát új boglyalakás várja. Az E.ON és a Duna–Ipoly Nemzeti Park szakemberei közösen rendbe hozták a szétázott, saját súlyától tavaly ledőlt fészket. A nemzeti park szakemberei minden évben március 15-ig szokták ezeket a fészek-helyreállítási feladatokat elvégezni az ország területén, és ez a mezőfalvi gólyafészek volt az utolsó. Az idén Fejér vármegye területén tizenkettőt hoztak rendbe, telepítettek, vagy például fészekmagasítást javítottak. 

Hetekkel ezelőtt helyezték fel az új fészket Fotók: a szerző


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában