Kincsek

2023.03.08. 08:00

Nőnapi jótékonysági akció nőknek nőktől

A legnépszerűbb közösségi oldal egyik posztjában olvashatták a helyi hölgyek a Kulcsi nők a kulcsi nőknek nőnapra című felhívást.

Török Tímea

Minden nőnek szüksége van kincseket rejtő táskára

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az alapgondolat 2020-ban, egy országos kampány alapján fogalmazódott meg Pádár Edit ötletgazdában. Majd a kulcsi Enni adok doboz kihasználtsága cselekvésre késztette. Hiszen egy szükségben élő családban sokkal inkább költenek élelmiszerre, mint pipereholmira. De még ha nem létszükséglet, akkor is fontos egy nőnek a táskát rejtő kincsestár. Mert egy nő mentálisan is jobban érzi magát, ha van néhány kifejezetten női holmi a táskájában. 

Már a kezdetek során értő fülekre és számos támogatóra – köztük Márkovicsné Gizusra – talált a karitatív felhívás, a Segíteni jó közösség társ­szervezői feladatokat vállalt. Idén is azt kérték a szervezők, hogy olyan higiénés csomagot készítsen minden adományozni szándékozó, amit majd a kampány végén – stílszerűen nőnapon – nehéz körülmények között élő kulcsi nőknek ajánlanak fel. A támogató csomagokat a felhívás alapján a könyvtárban, Létay Ildikó könyvtárosnál rakhatta le minden széplelkű felajánló nyitvatartási időben. 

– Idén több mint harminc csomag érkezett a felhívásra. Kézenfekvő, hogy táskába, de akár szatyorba, zacskóba is lehetett csomagolni a felajánlásokat. Azt kértük, hogy a csomag tartalma legyen kívülről láthatóan feltüntetve. Hiszen a fiatalabb és idősebb korosztálynak egyaránt kedveskedni szeretnénk egy-egy csomaggal. Az átadásra március 8-án kerül sor, s az akcióból teremtett hagyományt a jövőben is folytatni kívánjuk – mondta el Pádár Edit, az akció ötletgazdája.
 

Minden nőnek szüksége van kincseket rejtő táskára
Fotók: SzZsE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában