Garami

2023.03.10. 09:00

Egy dobos rendhagyó zeneórája

Szabó Szabolcs

A doboknál Garami Gábor a Gárdonyi aulájában

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Dunaújvárosban  a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola vendége volt tegnap Garami Gábor népszerű rádiós műsorvezető, zenész. A több neves együttesben is megforduló dobos az alsó és a felső tagozatos diákok számára is tartott egy-egy rendhagyó zeneórát az intézmény aulájában. Az Enyingen született, ám a diákéveit már Dunaújvárosban töltő Garami Gábor baráti közegbe érkezett, hiszen mint Szóládi Zoltán, az intézmény vezetője felidézte, korábban egy lépcsőházban laktak, és együtt koptatták a Bánki középiskola padsorait is. Garami Gábor könnyed, tapsos ritmusgyakorlatokkal melegítette be a lelkes diákságot, majd az egyre komplexebb ütemekről a dobok és a dobolás került az interaktív tanóra középpontjába. 
A rádiós műsorvezető a játékos feladatok során hangszer- és zenetörténeti érdekességekkel is színesítette előadását. A nebulók megismerhették a dobok fajtáit, azok elkészítési módját és néhány apró finomságot, tippet, trükköt is elleshettek, hogy miként is lehet helyesen megszólaltatni az ütős hangszereket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában