Elhelyezhető vaj, zsír, margarin, romlott, lejárt étolaj

2023.01.24. 10:00

Töltőállomásokon gyűjtik a használt sütőolajat

MTI

Fotó: illusztráció

Használt sütőolaj gyűjtésére és tárolására alkalmas konténereket telepített országszerte 40 üzemanyagtöltő állomásán az OMV olajtársaság – közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel. 
A kihelyezett tárolókban a lakosság csavarzáras PET-palackokban biztonságosan lerakhatja a használatra már alkalmatlan zsiradékot – ismertették. Elhelyezhető vaj, zsír, margarin, romlott és lejárt étolaj, használt sütőolaj és sütőzsír is. 
A konténerek éjjel-nappal használhatók. A konténerek elszállításáról és pótlásáról az OMV partnere, a használt sütőolaj begyűjtésére és kezelésére szakosodott H-Bio Kft. gondoskodik. 

A hulladék a begyűjtést követően biodízel-előállító üzembe kerül, ahol a feldolgozási folyamat után biogázolaj jön létre, majd kerül újbóli felhasználásra – tették hozzá. 
A közleményben Balogh Tibor, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: az OMV nagy hangsúlyt fektet a jövőben a körforgásos gazdasági megoldásokra, amelyek az éghajlatváltozás kihívásainak kezelését szolgálják. 

A használtsütőolaj-tárolók elérhetősége a www.omv.hu-n megtalálható – tájékoztat a közlemény. 
Az OMV Hungária Kft. 200 töltőállomást üzemeltet Magyarországon, ezzel piaci részesedése 15 százalékos az üzemanyagpiacon. 
A közelmúltban számos magyarországi cég kezdett hasonló, eredményes akcióba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában