Elismerés

2022.11.07. 10:00

Michelin ajánlású étteremben szakács a baracsi Mercédesz

Rangos elismerést kapott a székesfehérvári 67Sigma étterem. Michelin ajánlással büszkélkedhetnek ezentúl a tulajdonosok és a dolgozók, közöttük Horváthné Murányi Mercédesz, aki szakácsként dolgozik a színvonalas étteremben és akit Baracshoz kötnek a gyökerei.

duol.hu

Kati néni meghozta a szerencsét Mercédesznek és férjének, Bencének. Persze a Michelin nem ez alapján ítélt.

Forrás: facebook

Már korábban is foglalkoztunk Mercédesszel, hiszen környékünk szülöttje malajziában járt egy séf világversenyen 2018-ban a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség támogatásával. Volenter István, a Bocuse d’Or döntőse készítette fel Adamek Balázst és Mercédeszt a versenyre. Akkor vegetáriánus ételt, egy meleg előételt, egy főételt és egy desszertet kellett készíteni a részükre bocsátott összetevők segítségével. Holland borjúnyelv és hátszín, kaluga kaviár, csokoládé és tea, ezen kívül zöldség és gyümölcs pürék közül kellett hármat választai és beépíteni az ételekbe.

Mercédesz a malajziai világversenyen

A már Michelin ajánlással rendelkező éteremben együtt dolgozik Mercédesz és férje, Horváth Bence, aki a 67Sigma étterem séfje. Az étterem honlapja szerint a tradíciók továbbadásával, újdonságok megismertetésével, különleges, modern, mégis hagyományokon alapuló kreatív konyhával várják a vendégeket. Elsősorban magyar termelők, a környék kistermelőinek kiváló terményeit, alapanyagait dolgozzák fel és használják fel ételeikbe. Az étterem tulajdonában áll agy tarnócapusztai birtok is, melynek egyre bővülő terményfajtáit is felhasznáják az ételeikhez, melyet a gasztronómiában oly nagy hírű Michelin ismert el most. Ajánlásukban így írnak az étteremről: A jó minőségű termékekből friss, ízletes magyaros ételeket készítenek modern stílusban, udvarias kiaszolgálás melett. Megemlítik még a hangulatos helyszínt is, mely Székesfehérvár történelmi óvárosában található. Az étterem a közösségi oldalán úgy értkelte, hogy ez az elismerés a csapatuk évek óta tartó építkezésének, munkájának és kitartásának eredménye.

A 67Sigma csapata                          

Horváthné Murányi Mercédesz:
 - Nagyon örülünk az elismerésnek. Büszkék vagyunk az egész csapatra akik nélkül ez nem jöhetett volna létre. És természetesen köszönjük a tulajdonosoknak is, Lehrner Lórántnak és feleségének Haluza Valériának. Mindenki azon dolgozik az étteremben, hogy a vendégeink a legjobban érezzék magukat és legteljesebb élményt kapják, örülünk,hogy egy ilyen visszajelzes mutatja hogy jó úton járunk! Továbbá gratulálunk miden díjazottnak!

Három Fejér megyei étterem az ajánlottak között

Az étteremkalauz először jelentetett meg országos listát az ajánlott éttermekről. Két étterem kapott két csillagot és hét egyet. A Michelin Plate elismerést Fejér megyéből három étterem kapta meg, Székesfehérvárról a 67Sigma, Mórról az Öreg Prés és az etyeki Rókusfalvy Fogadó. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában