Hangulatos

2022.11.28. 11:30

Értékteremtő ünnepvárás a kisközösségek erejével

A szorgos adventikoszorú-készítés mellett gazdag kulturális programcsomag is várta a polgárokat szombaton délután a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtárban. A helyi alkotók munkáit felvonultató sokszínű kiállítás mellett karácsonyi olvasóklub, a Pillanatragasztó playback társulat egyéni sorsdilemmákat körüljáró közösségi színháza, és vidám a capella kórus is szolgálta a hangulatos ünnepvárást.

Szabó Szabolcs

Ami napról napra visszahúz – halogatott, vagy éppen elmulasztottnak hit/gondolt (élet)feladatokat dolgozott fel ezúttal a Pillanatragasztó Társulat

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A sokakat megmozgató közösségi adventikoszorú-készítés mellett a kulturális programok sorát a Rácalmási Festők Baráti Klubjának kollektív tárlata nyitotta. Az alkotókör éves terméséből látható sokszínű, számos stílust és technikát felvonultató kiállítás december 14-ig látogatható a művelődési ház nyitvatartási idejében. A kisteremben megtekinthető munkák igazi feltöltődést kínálnak a tél eleji borongós-ködös időben. 

Vidám hangulatot varázsolt szabadtéri koncertjén a roppant tehetséges énekesekből, zenészekből álló FiveLive Acapella (kórus), amely egyaránt megtáncoltatta a legfiatalabbakat és a közönség kicsit már korosabb tagjait is. 

A nagyszakállú postaszolgálata december 1-ig várja a leveleket
Fotós: Szabone Zsedrovits Eniko

A FiveLive ötletes műsorából nem hiányozhattak a klasszikus angolszász karácsonyváró slágerek, de helyet kaptak a magyar poptörténet meghatározó, örök érvényű dalai is. A csapatot profi beatboxer (szájdob) kísérte, egy humoros betét erejéig a hallgatóság egy késésben lévő MÁV-szerelvény beérkezésének is fültanúja lehetett, miközben a hideg idő ellen pedig ízes forralt borral és forró teával védekezhettek az érdeklődők. 

December 14-ig szemlézhető a helyi alkotók gazdag kiállítása
Fotós: Szabone Zsedrovits Eniko

A könyvtár olvasótermében pedig, a Rácalmási Olvasóklub tagjainak jóvoltából lélekmelegítő karácsonyi történeteket hallhattak a betérők. Közeledve az év végéhez, lassan itt a számvetés ideje is. Talán nem véletlen, hogy a Rác­almáson otthonra találó, közel egy évtizede működő Pillanatragasztó társulat ezúttal a restanciáinkkal, az el nem végzett, vagy sokszorosan halogatott (élet)feladatokat vette elő tématárából. A közel két­órás improvizatív előadás során számos tanulságos egyéni történetet dolgoztak fel a közönség bevonásával – egyben felvillantva a lehetséges kiutakat, megoldási lehetőségeket is. 
A 20 órára rendelt zárás előtt a rácalmási gyerkőcök még ott sürgölődtek a könyvtár felőli bejáratnál. Lelkesedésük érthető volt, hiszen szombattól adhatták fel meséiket, rajzaikat tartalmazó leveleiket – egyenesen a Mikulásnak a címezve. A nagyszakállú külön bejáratú postaszolgálata december 1-jéig várja a küldeményeket, hogy december 6-án akcióba lendülhessen. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában