Polgárőrök tanácsai

2022.10.28. 13:00

Hogy a megemlékezés valóban meghitt legyen

Eltelt egy év és újra szolgálatban lesznek a temetőnél a Pannon Polgárőrség tagjai, akik hasznos tanácsokkal szolgálnak a megemlékezőknek.

duol.hu/police.hu

Az ilyenkor megszokottak szerint idén is fogalmi rend változás is lesz. A dunaújvárosi temetőnél a parkolást idén is segítik a rendőrök és a polgárőrök. Október 29-től a sírkertbe autóval csak érvényes rokkant kártyával lehet  behajtani, de behajthat még, aki  idős, 75 év feletti  hozzátartózóját  viszi  autóval. A  sírkert  területén  fokozottan  figyeljenek  az autósok a gyalogosokra, hiszen ilyenkor elsősorban nem a közlekedésre figyelnek a megemlékezők, de természetesen a gyalogosok is fokozott figyelemmel közlekedjenek. Értékeiket ne hagyják az autóikban látható helyen. A táskák külső zsebeiben a mobiltelefon, a pénztárca és a lakáskulcs nincs biztonságban, azokat célszerűbb a nehezebben hozzáférhető rekeszekben, vagy a ruházat belső zsebében tartani. Amikor  vízért mennek, vagy a konténerhez, a sírhelynél ne hagyják őrizetlenül táskáikat! Idén nem lesz reflektoros rásegítés a parkolóban, aki  sötétedésnél érkezik  vigyen magával  elemlámpát.
A temetőben és környéken több rendőrrel, polgárőrrel találkozhatnak, ha mégis megtörténik a baj  forduljanak hozzájuk, vagy hívják a 112-t.
Meghitt megemlékezést, és balesetmentes  közlekedést kívánunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában