Több mint egy autó – alfásnak lenni egy különleges életérzés

2022.07.10. 17:50

AlfaCity – egy hétvégére Dunaújváros volt az Alfa Romeo híveinek fővárosa - Frissítve

Az elmúlt hétvégén ismét a Szalki-szigeten talált otthonra az AlfaCity, az Alfa Romeo autómárka elkötelezett híveinek legnagyobb térségi találkozója. Oldtimer legendák, legújabb modellek, relikviavadászat minden mennyiségben.

Szabó Szabolcs

2022.07.09. Alfacity : országos Alfa Romeo találkozó Dunaújváros Szalki-sziget Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

„A kilencvenes évek közepén vettem az első Alfámat. Apósommal eredetileg egy Volkswagent néztünk ki, de a kereskedésben megláttam egy tűzpiros Alfa Romeót, és ott minden eldőlt - egy életre. A párom alig akarta elhinni, amikor először meglátta az utcán. Hogy mit is jelent alfásnak lenni? Ezt csak körülírni lehet, talán a legközelebb akkor járok, ha azt mondom: ez egy életérzés. A motor hangja, a vezetési élmény és hát az Alfáknak egyedi stílusuk van, amit imádunk” – adott gyors betekintést az alfások misztériumába az AlfaCity péntek dél­előttjén a magát csak „Alfás Papóként” említő úr, aki feleségével és barátaival érkezett az AlfaCityre, saját autója mellett pedig egy kisebb relikviakiállítással is meglepte a fesztivál közönségét. Az első napon szép számmal gyülekezett a nemzetközi alfás közösség. A magyar rendszámok mellett számos olasz, horvát, szlovák, cseh, német, osztrák „felségjelzésű” Alfa Romeo is érkezett a Szalki-szigetre. 

 

A remek hangulatú nyitónapot követően szombaton már teljes fordulatszámra kapcsolt az AlfaCity, amely a tavalyi sikeres debütálás után e hétvégén második alkalommal vert tábort az újvárosi kempingben. Az AlfaCity főszervezője, Halápi Zsolt lapunknak elmondta, előzetesen közel ezer autót regisztráltak (2019-ben, Zamárdiban a Balaton partján 1530 Alfa Romeo gyűlt össze). Szombaton 15 óra tájban a népszerű rádiós műsorvezető, s a márka magyarországi nagykövete Rákóczi Ferenc már arról tájékoztatta a népes közönséget, hogy az Alfa-számláló már 1200 autónál jár(t). 
Az idei AlfaCity egyik leginkább várt eseménye, az Alfa új modelljének közönségpremierje volt – a két, csodaszép Tonale (SUV) a Band of StreetS rezesbanda zenei felvezetése kíséretében, a Bella Ciao sláger hangjaira gördült fel a színpadra. A Szalki-szigeti rendezvényt egy videós üzenetben köszöntötték a márka F1-es pilótái is. A legújabb büszkeség mellett természetesen a márka klasszikus és máig méltán népszerű korosabb modelljei is szemlére kerülnek az alfás szépségverseny és a számos ritkaságot felvonultató oldtimer bemutató keretében. 
Mindezek azonban „csak” a keretet szolgáltatták az alfások fesztiváljának, ahol a márka rajongói megoszthatták egymással az imádott járgányokkal kapcsolatos meghatározó, legendás élményeiket, és eszmét cserélhettek az Alfa Romeo legújabb fejlesztéseiről is. AlfaCityt vasárnapi hajnalig tartó fergeteges buli zárta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában