Desszertpályázatot hirdettek több kategóriában

2022.07.12. 13:00

A Tóth Cukrászda dogobós remekművet alkotott

Gallai Péter

A fotón balról második Tóth Norbert, mellette Görgics Balázs - a két alkotó

A Magyar Cukrász Ipartestület, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy egyszeri, különleges gasztrodiplomáciai desszertpályázatot hirdetett, amelynek célja a magas szintű állami, diplomáciai és üzleti protokollalkalmak során kínálható egyedi tányér- és protokollajándékként csomagolható desszert életre hívása.

A verseny döntőjét múlt héten rendezték meg, ahol legnagyobb nevű alkotásával a tányérdesszert kategóriában harmadik helyen végzett a dunaföldvári Tóth Cukrászda. A remekművet Tóth Norbert és Görgics Balázs készítette.

Az eseményen köszöntőt mondott Zsiga Tamás László, Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára és dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára – derült ki a Magyar Cukrász Ipartestület közösségi oldalának beszámolójából.

A 27 benevezett alkotásban megjelentek a nemzeti értékek, Hungarikumok és olyan izgalmas alapanyagokat is felhasználtak a versenyzők, mint a rozmaring, a kamilla, az akácvirág, a Tokaji Aszú, az Egri Bikavér, a füstölt fűszerpaprika és a homoki szarvasgomba. A gyümölcsök közül idén a fürtös meggyé, a szatmári szilváé és a sárgabaracké volt a főszerep.

Az eredményhirdetés alkalmával egy gasztrotörténelmi pillanatot is átélhettek a jelenlevők, ugyanis megszületett a Széchenyi tányérdesszert, amit Széchenyi Tímea elnök jelentett be. A zsűri a tányérdesszert kategória casino néven benevezett győztes alkotását ítélte méltónak, hogy viselje a Széchenyi nevet. Megalkotója Varga Ádám, a szombathelyi Mészáros Cukrászdából. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában