Nagykarácsony

2022.06.21. 15:00

Szent László-nap lesz hagyományteremtő módon

Körmendi Erzsébet

Szent László király szobra Székesfehérváron, a mű Schwalm László alkotása Fotó: szekesfehervar.hu

Nagykarácsony A homoródkarácsonyfalvi rézfúvósok ébresztő felvonulása invitál mindenkit a Szent László-napra június 25-én, szombaton reggel. 
A Nagykarácsonyi Hagyományőrző Egyesület jóvoltából számos program vár minden érdeklődőt a település sportpályáján, ahol a 10 órára tervezett ünnepélyes megnyitót követően a Szent László Lovagrend bemutatóját láthatják a résztvevők. Utána a székely küldöttség mutatkozik be a község lakóinak, valamint a rezesbanda még egy kis ráadás „ébresztővel” is szolgál a nagyérdeműnek. 

Haditornát, párbajokat, középkori játékokat is láthatnak

Különlegesnek ígérkezik a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület műsora is, annál is inkább, mert a jurta mellett korabeli ruhákat is felsorakoztatnak, valamint haditornát, párbajokat, középkori játékokat, sőt még erőpróbát is láthatunk tőlük. A műsor kezdési idejét 10.35-re írták ki a szervezők. Egy órával később már a nagykarácsonyi Vadvirág Nyugdíjas Klub fellépése szórakoztatja a közönséget. 11.50-től pedig Szávolovics Gabriella nótázik a jó ebéd mellé. 14 órától a Hantosi Népdalkör és Férfi Dalárda zárja a színpadi fellépők sorát. 
A programok ideje alatt egy hagyományőrző kovácsmester apró tárgyakat készít, és megismerteti az érdeklődőket a viaszmártás tudományával. A Magyar Hagyományőrző és Lovas Egylet daruszentmiklósi tagjainak köszönhetően íjászkodhatnak a vendégek, az előszállási és alapi fogatokkal pedig kocsikázásra is lesz lehetőség a szombati Szent László-napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában