Tulajdoni hányad

2022.05.01. 19:00

Társasházi kisokos - Hogyan működik a költségviselés?

Társasházi ügyekben gyakran merül fel kérdésként, hogy a felújítási költségeket milyen arányban kötelesek viselni a tulajdonosok.

Vas Népe

Debrecen, 2020. februr 3. A tervezett tbl kt plettmbe kltzhetnek az j tulajdonosok a debreceni Ispotly lakparkban. A vros dli vezetben pl 265 laksos lakparkban 2-4 szobs s 43- 90 ngyzetmteres otthonok kszlnek ngy emeletes, erklyes hzakban. MTVA/Bizomnyosi: Olh Tibor *************************** Kedves Felhasznl! Ez a fot nem a Duna Mdiaszolgltat Zrt./MTI ltal ksztett s kiadott fnykpfelvtel, gy harmadik szemly ltal tmasztott brminem klnsen szerzi jogi, szomszdos jogi s szemlyisgi jogi ignyrt a fot szerzje/jogutdja kzvetlenl maga ll helyt, az MTVA felelssge e krben kizrt.

Fotó: Oláh Tibor

Az egyik nagy ingatlanközvetítő portál arra hívja fel a figyelmet: amennyiben a tulajdonosok el akarnak térni a tulajdoni hányad szerinti költségviseléstől, úgy a szervezeti-működési szabályzatban meg kell határozniuk az érintett költségnemeket és a számítás módját is.

Az SZMSZ egyébként a társasház szerveit, azok hatáskörét, jogait és kötelezettségeit, a közös költség viselésének szabályait és a házirendet határozza meg.

Az ingatlan.com írása kiemeli: fő szabály szerint ha a közös tulajdonban lévő épület, épületrész bővítése, új épület, épületrész bővítése vagy épületberendezés létesítése meghaladja a rendes gazdálkodás körét, az ezzel kapcsolatos kiadások a közgyűlés egyhangú döntését igénylik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában