Jegyzet

2022.05.21. 09:00

Célegyenes

Mohay Réka

Lőwinger Dorka (12. c) bizakodva várta a vizsgát Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Élénken él bennem az érettségi időszaka. Bár mindig szerettem alaposan felkészülni mindenre, az írásbeli feladatait nehezen lehetett előre megjósolni. Emlékszem, mennyire örültem Arany János versének – ami egyébként egy tragikus ballada volt –, engem mégis megnyugtatott Petőfi hűséges cimborájának jelenléte. Ezt meg is koronáztam egy jól sikerült nyilatkozattal az egyik helyi tévécsatornának, a nagy felszabadultság közepette sikerült néhány igen kínos megszólalást produkálni. 
A matekot már kevésbé élveztem, a végére a szédülés kerülgetett a sok képlettől. Azonban talpraesett matematikatanárunknak hála, aki hónapokon át külön beiktatott matekórákon gyógyítgatta osztályának sebzett számtantudását, az egyik legjobban sikerült érettségim lett a matematika. Ezt követően már csak néhány vizsga maradt hátra, és az írásbelik után nagyon megkönnyebbültem. Bár az igazi, az elkövetkező évek mámoros vizsgaidőszakait előrevetítő kampányszerű tanulás csak ezután jött, a szóbeli számonkérés valamiért mégis barátságosabbnak tűnt, ma pedig már kedves emlék ez a nehéz időszak. 
Biztos vagyok benne, hogy akik most élik át mindezt, erősebben, magabiztosabban kerülnek ki végül, s még ha nem is minden sikerül úgy, ahogy eltervezik, büszkék lehetnek magukra, hogy megcsinálták és helytálltak – ez már ugyanis a célegyenes! (A társlapjainkból rendszeresen jelentetünk meg írásokat. A szerző a Dunántúli Napló munkatársa.) 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában