Sós sütemények

2022.04.09. 17:00

Kulináris versenyt rendeztek Kisapostagon

Törzshely játékunkban a kisapostagi Halászkert kocsma kapta a legtöbb szavazatot a Fejér megyeiek között. Nem csoda, hiszen a különleges hely nem csak kocsma, hanem kukturális és társas központ is. Legutóbb, mikor ott jártam versenyt szerveztek a falu lakói számára sós sütemények kategóriában, de megmértetett Juhászné Baranya Ilona, a kocsma tulajdonosa is forralt borával.

Kállai Félix

A kocsma  megtelt versenyzőkkel és a finom  falatok, valamint a fűszeres italok kedvelőivel. Összesen hét versenyző mutatta meg alkotását a kulináris  versenyben. 

Forrás: Dienes Andrea

Volt kisebb, nagyobb pogácsa sajal és töpörtyűvel, húsos finomság és csigatekercs. Rendkívül  gusztusos  alkotások  születtek, mindegyik versenyző másként készítee el a süteményét. 

Forrás: Dienes Andrea

A zsűri külső megjelenés, állag, illat, ízvilág és összbenyomás alapján  hozta  meg  a  döntését.  Nem  volt könnyű  dolguk, elmondásuk szerint egyik finomabb volt, mint a másik. Ezt a közönség  is  megállapítoa. Kis  apróságokon  múltak  a helyezések, hiszen a maga nemében mindegyik nyertes volt. A felállított kritériumok alapján Kalcsits Tibor első helyezést ért el egy kiváló pogácsával, ami belül puha, kívül ropogós volt. Állagra és ízre tökéletes. 

Tibor pogácsája hamar elfogyott

Kulics Brigia második le, ő kicsi  pogácsákat  készíte,  ami a  mérete  ellenére  nem száradt  ki.  Gino, a helyi séf  külön  kiemelte  a  nagyszerű  bravúrt. Bilinszkiné  Magyar  Diána  harmadik  le,  ő  remek  pizzás csigát  készíte,  egyedül  azt  sajnáltam,  hogy  nem kóstolhaam meg  közvetlenül  sütés  után.  Sárközi  Dóra emléklapot kapott a sajtos pogácsájáért, ami etette magát rendesen.

A Zsűri és a győztesek
Forrás: Dienes Andrea

A  forraltbor‐főző  verseny  egyetlen  versenyzője Juhászné Baranya Ilona volt, aki fehér borból készítette forraltborát. A  kóstolók  elmondása  alapján  rendkívül zamatos finomság készült. Az illata mesés volt, a színe pedig áttetszően aranyló.

 

A versenyzők között a legfiatalabb különdíjas lett

Czimmermann Viktória  még csak 12 éves, de  már  magabiztosan  mozog  a konyhában. A sós sütemények versenyére egy  finom  és  gusztusos  húsos  kiflit készített.  Produktumával különdíjas  lett!  Mini  interjút készíteünk vele.

 

‐ Miért jelentkeztél a versenyre? 

‐ Úgy gondoltam,  hogy megvan az esély, hogy nyerjek, meg szeretném, ha megkóstolnák, amit én sütök. Itt is, nemcsak otthon. 

 

‐ Mióta sütsz? 

‐  Hát...  már  nagyon  régóta.  Úgy  négy‐öt éve.  

 

‐ Teljesen egyedül készíteed a kifliket? 

‐ Igen. Egy kicsi segítséggel, de egyedül.  

 

‐ Vannak saját receptjeid? 

‐ Igen, de általában a Mama mondja a receptet, én meg úgy készítem el. Általában sikerül  is  minden.  Erre  is  büszke  vagyok. Nyolcadik után szeretnék majd cukrásznak tanulni.  

Czimmermann Viktória töltött tekerccsel készült, amely különdíjat hozott számára
Forrás: Dienes Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában