Gárdonyi és Violin – együtt is sikeresek

2022.04.06. 07:00

Ebben a tanévben már két táncversenyen indultak

A Violin- és a Gárdonyi-iskola hét éve tart fenn jó partneri kapcsolatot egymással, a tánc kiemelkedő színvonalon történő művelése érdekében. Az együttműködés célja a kezdetek óta, hogy a táncolni vágyó gyerekek magas óraszámban tanulhassák a táncot, így azoknak, akik versenyezni szeretnének, vagy táncos pályára készülnek, megfelelő mennyiségű óraszámot tudjanak biztosítani.

DH-összefoglaló

Kerti Emília, Jelencsik Lili és Tápai Panna első helyezést ért el a kategóriájában Fotó: Gárdonyi/Violin

A Violin és a Gárdonyi együttműködésének sikerét bizonyítja, hogy az utóbbi öt évben a táncos pályára felvételizők száz százalékát felvették abba a tánctagozatos iskolába, ahová jelentkeztek, illetve a két iskola a versenyeken is kimagaslóan teljesített mind hazai, mind nemzetközi színtéren. 
 

Bár szeptember óta a Gárdonyi is önálló alapfokú művészeti iskola lett, a Violinnal való jó kapcsolat nem szakadt meg. Sőt, a közös sikereken felbuzdulva a vezetők még szorosabbra szeretnék fűzni a szálakat. 
 

Az idei tanévben két táncversenyen indítottak gyermekeket, és ismét nagy sikereket értek el. 

Hátul Tóth-Varga Zsuzsanna, Tóth Izabella, Tóth-Varga Bettina. Középen Jelencsik Lili és Kerti Emília. Elöl lent Tápai Panna

Az országos Klauzál Kupa legkiemelkedőbb eredményei: gyerek csoport I. hely (Bar­tha Fruzsina, Kerek Dorka, Theisz Zoé, Tóth-Varga Bettina (Violin), Dózsa Boglárka, Halasi Míra, Kiss Angéla, Kovács Zsófia, Kun-Gerendás Rebeka, Simon Emília, Somogyi Angelika Kármen, Szemenovics Johanna, Tóth Lolita (Gárdonyi). Duó-trió kategóriában, mini korosztályban I. helyen végzett Jelencsik Lili, Tápai Panna (Gárdonyi), Kerti Emília (Violin). Gyerek korcsoportban I. hely Tóth-Varga Bettina és Kerti Emília. Junior korcsoportban II. helyezett lett Theisz Zoé és Kun-Gerendás Rebeka. Felnőtt korcsoportban I. helyen végzett Tóth Izabella és Kéri Viktor Zsolt (Violin). 
 

Szóló, gyerek korcsoport, I. helyen végzett Tóth-Varga Bettina, VI. helyezett Simon Emília. Junior korcsoportban I. hely Bartha Fruzsina, II. hely Dózsa Boglárka. Felnőtt korcsoport I. hely Kéri Viktor Zsolt. 

Tóth-Varga Bettina és Kerti Emília a gyermek korcsoport győzteseként állhatott fel a dobogó legfelső szintjére

A zsűri az eredményhirdetés végén korcsoportonként összevontan értékelte a szóló-, duó- illetve csoportos eredményeket, és minden korcsoportban a legkiemelkedőbb produkciónak adott egy-egy különdíjat. A gyermek és a felnőtt korosztályban is a Violin növendékei kapták meg az elismerést. Tóth-Varga Bettina szólóban, Tóth Izabella és Kéri Viktor Zsolt pedig duóban. 
 

A másik nagy verseny, amire a két iskola együtt készült, az MTMSZ országos tavaszi kupája. Bár ezen a megmérettetésen csak 5 gyermek indult, az eredmények itt is magukért beszélnek. 
Dance show, mini, szóló I. hely: Jelencsik Lili. Fantasy, mini, duó-trió I. hely: Kerti Emília és Tápai Panna. 
Dance show, mini, duó-trió I. hely: Jelencsik Lili, Kerti Emília és Tápai Panna. Dance show, serdülő, duó-trió kategóriában ugyancsak I. helyen végzett Tóth-Varga Bettina és Kerti Emília. Dance show, ifi, szólóban a II. helyen végzett Tóth Izabella. 
A versenyekre a gyerekeket Tóth-Varga Zsuzsanna nívódíjas táncpedagógus készítette fel. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában