Átlátható rendszer

2022.04.04. 11:00

Ha garázsról van szó, akkor a földön nem lehet semmi

Amikor közelít a tavasz, a nem fűtött garázsok tulajdonosai is kedvet kapnak egy kis rendteremtéshez. A világháló számtalan ötlettel segíti, aki nyitott az új, ötletes, praktikus megoldásokra. A lényeg, hogy a padló maradjon teljesen üres.

PJD

Minden legyen rendezve egy tárolóban Fotó: Stock

Fotó: Shutterstock

A garázs egy külön birodalom, ahol az uralkodó gyakran letesz ezt-azt, hogy majd később a helyére teszi, de gyakran úgy alakul, hogy ez a rendteremtés késik pár napot. A kocsival ritkábban beálló, ám a rendet elváró társ persze gyakran szóvá teszi, hogy már be se fér az autó a sok lomtól, de erre egy igazi garázstulaj csak le­gyint, jelezvén, kár aggódni, hiszen amit egy férfi megígér, az meg is lesz, vagyis felesleges erre félévente figyelmeztetni őt. 
 

De közeleg a tavasz, ilyenkor a fűtetlen garázsban is jólesik mocorogni, tenni-venni, miközben besüt a Nap a kitárt ajtón, és halkan szól a rádió, kinek-kinek ízlése szerinti dalokkal, időjárás-jelentéssel. Ebben a hangulatban felszabadultan alakíthatjuk ki a szóban forgó, saját helyüket nem találó eszközök, szerszámok, anyagok végső, rendszerezett helyét. 
 

A falakat teljesen beboríthatjuk, ügyelve arra, hogy ha mégis beállunk a kocsival, akkor legalább az egyik felén rendesen ki lehessen nyitni az ajtót. Ez a vonal határozza meg, hogy milyen mélyen jöhetnek be a polcok, amelyeket lehet persze készen is venni, de a kellemes téli időtöltés és a legoptimálisabb helykihasználás miatt érdemes saját kezűleg legyártani azokat. 
 

Ha gyártott, ha vásárolt polcok és műhelyasztalok kerülnek is a garázsba, egy fontos, hogy minden legyen valamilyen rendezési elv alapján egy tárolóban. Semmi se legyen ömlesztve, és semmi se legyen elrejtve! Legyen a rendszer átlátható és bármikor bővíthető, hiszen ki tudja, mikor találkozunk megint egy jó szerszámmal, amelyet vétek lenne otthagyni a boltban! 

Nagy segítség lehet a falra szerelt mágneses tartó
 

A leggyakrabban használt szerszámoknak méretük szerint különböző PVC-csövekből készíthetünk fészket, ahonnan épp olyan könnyű kivenni, mint visszatenni. Nagy segítség lehet a falra, polc oldalára rögzített mágneses tartó is bitekhez, de akár késekhez, villáskulcsokhoz is. A zárt dobozban tárolt, esetleg kofferrel vásárolt gépeket úgy tegyük el, hogy legyen rajtuk felirat! 
 

A legtöbb garázs szűk és lapos, de vannak szerencsések, akik a plafonra is rögzíthetnek tárolórekeszeket, az pedig az álmok netovábbja, ha a belülről látszódó tetőszerkezet kereszttartóira be lehet fűzni akár egészen hosszú, szálban vásárolt anyagokat is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában