Zsákovics Jánosnét köszöntötték

2022.02.10. 16:00

Gyarapodott a mezőfalvi szépkorúak tábora. Isten éltesse Julianna nénit!

Jó egészségben, családi körben eltölteni évtizedek egész sorát, bizony keveseknek adatik meg, éppen ezért nagy érték. A hercegfalvi születésű Balog Julianna kilenc évtizede él ezen a földön, és egyáltalán nem bánja a hosszú időt, hiszen a legboldogabb időszakában végig a családjának élhetett.

Horváth lászló

Julianna néni

Julianna néni 1932. február 3-án látta meg a napvilágot. Hat elemi után szerettei megélhetésére koncentrált, így háztartásbeliként vigyázott a család mindennapjaira. A figyelemre pedig nagy szükség volt, hiszen hatan voltak testvérek: két nővérével, egy báty­jával, egy öccsével és egy húgával osztotta meg a nagy család mindennapjainak örömeit és bánatait. 

 

Az ünnepelt mezőfalvi szépkorú fiatalon lett édesanya. Sajnos a második világháború nem kímélte a családi életet. Édesapja, Balogh János egy sortűz áldozataként a világospusztai temető egyik tömegsírjában nyugszik. Julianna néni is korán megözvegyült. A kor nehézségei azonban nem törték meg, a számos teendő, a családi feladatok mellett is meg tudta tartani életkedvét. Férje halála után aktív közösségi életet élt a helyi nyugdíjasklubban, amíg egészsége engedte. Jelenleg a keresztrejtvényfejtés és a tévénézés tölti ki szabadidejét. Idős korára négy gyermeke, nyolc unokája és tizenhat déd­unokája veszi körül szeretettel. Remélhetőleg még jó ideig. 

 

A kilencvenéves Zsákovics Jánosnét a család mellett a napokban Mezőfalva önkormányzata is köszöntötte. A saját, valamint a település vezetőinek jókívánságait Márok Csaba polgármester, valamint Borbély Anikó jegyző adta át a születésnaposnak. Isten éltesse Julianna nénit!

A 90 éves Zsákovics Jánosnét köszöntötték Fotó: a szerző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában