Teljesítménytúra

2022.02.21. 08:00

Szombaton ismét Dunán innen – Dunán túl

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

A világjárvány előtti keretek között február 26-án szombaton ismét várja a kalandvágyó természetjárókat a népszerű, sokakat megmozgató Dunán innen – Dunán túl teljesítménytúra a Pentele Természetjáró Egyesület szervezésében. (A tavalyi évben a korlátozások miatt instant formában szervezték meg a túranapot.) 

 Ahogyan azt a rutinos résztvevők a korábbi években már megszokhatták, a túra központja, egyben a reggeli rajt helyszíne ezúttal is a Gárdonyi Géza Általános Iskolában lesz (Dunaújváros, Római krt. 51/a). A meghirdetett öt távra is lehet nevezni, az előnevezéseket február 21-ig, azaz a mai napig várják a szervezők a pentelete.hu honlapon. 

Irány az erdő – élménygazdag kirándulás a térségben Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A választható távok: 8,5 kilométeres (km-es) családi kör – Dunaújváros területén, 15 km-es Sziget-kör – Dunaújváros és Rácalmás területén, 20 km-es – a Szentmihályi erdőtől Dunaújvárosig, 30 km-es – Szentmihályi erdő, rácalmási Nagy-sziget, Dunaújváros útvonalon, a leghosszabb 50 km-s táv – Szentmihályi erdő, rácalmási Nagy-sziget, Dunaújváros, Kisapostag, Dunavecse útvonalon. A cél minden esetben a már említett dunaújvárosi Gárdonyi iskola aulája lesz, kivétel az 50-km-es távon, itt a dunavecsei speciális iskoláig kell eljutniuk a túrázóknak. Dunavecséről a résztvevőket a szervezők szállítják majd vissza Dunaújvárosba. A helyszíni nevezés szombaton reggel fél hétkor kezdődik a Gárdonyi iskolában. 

Fontos kiemelni, hogy a szombati teljesítménytúra ezúttal is része Észak-dunántúli Kupa, valamint a Cartographia Kupa túramozgalmaknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában