Dunaújváros

2022.01.19. 08:00

Sikeresen zárult az Educatio Szakkiállítás

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Oktatási Hivatal, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. január 13–15. között rendezte meg a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. A Dunaújvárosi Egyetem is részt vett az eseményen. 

Brousil Csaba

Az aktív hallgatóktól tájékozódhattak az érdeklődők Fotók: DUE

– Az első napon a diákok a kommunikáció és médiatudomány alapszak, a gazdálkodás és menedzsment alapszak és a televíziós műsorkészítő felsőoktatási szakképzésünk iránt érdeklődtek a legtöbben. Az aktív hallgatóink, akik kiállítóként vettek részt az Educatio kiállításon, készséggel válaszoltak a felmerülő kérdésekre, és első kézből tudtak beszámolni a Dunaújvárosi Egyetemen működő képzésekről – írta az egyetem portálja az eseményről készített összefoglalójában az intézményi honlapon. 

A második napon a leendő hallgatók számára szintén 17 óráig lehetett kérdéseket feltenni a standoknál a kiállítóknak. Aznap az anyagmérnök alapszakról és az informatikai területhez kapcsolódó alapszakokról és felsőoktatási szakképzésekről és a szakoktató alapképzésről szerettek volna több információt szerezni az érdeklődők. A Dunaújvárosi Egyetem standjánál minden nap lehetőség nyílt az érdeklődők számára pályaorientációs tanácsadás igénybevételére, ami szintén sok diák érdeklődését keltette fel. 

A harmadik napon 10 órai kezdéssel érkeztek a diákok és szüleik az eseményre. Az utolsó nap alkalmával minden szakot nagy érdeklődés övezett, különösen sokat szerettek volna a gépészmérnöki területről, ami magában foglalja az alap- és felsőoktatási szakképzést – írta az uniduna.hu portál. 

 

Sokan jártak a DUE standjánál

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában