2022?

2022.01.08. 15:30

Mit jövendölnek a csillagok?

Bevallom, nagy izgalommal készültem erre az interjúra, hiszen ki ne lenne kíváncsi arra, hogy mit ígérnek neki a csillagok, kártyák, égiek, nevezzük aminek akarjuk. Egy kis új évi iránymutatás mindenkinek jól jön az esztendő elején, különösen nagy segítség, ha mind a 12 csillagjegy kap egy kis útmutatót ahhoz, hogy a lehető legjobbat hozza ki a következő időszakból. A kártyák és a csillagok misztikus világában Orosz Mária ezoterikus tanácsadó kalauzolt bennünket.

Varga Zsófia

Orosz Mária ezoterikus tanácsadó megnézte, mit mutatnak a kártyák 2022-re Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Elemezzük 2022-t 

– A 2021-es év az ötös év volt, ami sok kiszámíthatatlan, váratlan változást hozott az emberek életébe. Ez az év a tűz éve volt, nem véletlenül volt ennyi vulkánkitörés, természeti katasztrófa. Az idei év a víz éve, ami hozhat sok vizet, például cunamit, vagy éppen keveset, szárazságot, aszályt. Ha a 2022 számait összeadjuk, akkor hatot kapunk. Ez a szám a tarot és numerológia szerint is szépséget, művészetet, párkapcsolatokat, kreativitást jelent. Ha szétszedjük a számjegyeket, akkor 20-at kapunk, ami a világ lapja, ami az évezredet és a 22 az évszázadot jelenti. A 22-es mesterszám, a 2-es a Hold száma, ami tömegeket, tömegmegmozdulásokat, családot, otthont jelképez. 

Lássuk, mit mutatnak a kártyák! A kis árkánum szerint a hatos a Kardok lapja, ami az utazást is magában foglalja. A következő lap az Érmék lapja az anyagiakat jelenti, gondoljuk meg, hogy mire költünk pénzt, ne költekezzük túl magunkat. A Kehely hatos lap jelképezi az érzelmeket, sok ember szeretne visszatérni abba az időbe, amiben korábban része volt. Erre már nincs lehetőség, hiszen új világok születnek, új dolgok jönnek létre. A Botok hatosa kártya hozza magával a munkát, egészséget, ez azt jelenti, hogy jobb lesz a 2022-es évünk munkában és egészség szempontjából is. Szabadabbnak fogjuk magunkat érezni, jobban találunk munkát, egészségi állapotunkra is jobban oda tudunk figyelni. Összességében várhatóak pozitív irányú változások az életünkben, azonban meg kell említeni, hogy több asztrológussal, numerológussal is beszéltem, és az idei évben még nem lesz vége a koronavírus-helyzetnek. A 22-es lap a Bolond lapja, a lapon látható maga a bolond, aki éppen egy szikla szélén áll és lelépni készül róla, a kutyája is próbálja visszafogni, ami azt jelenti, hogy jól meg kell gondolnunk, hogy hova lépünk, szeretettel és összefogással kell építeni hidat a mélység fölött, és át tudunk rajta lépni, közösen át tudjuk vészelni a nehézségeket. Az év első napja 2022. 01. 01., ha a számokat összeadjuk nyolcat kaptunk, ez a szám jelképezi a pénzt és a hatalmat. A karma száma is a nyolcas, ami azt jelenti, ki mint vet, úgy arat, tehát minden oknak megjelenik az okozata. 

Személyes év

A személyes év úgy számolható ki, hogy vesszük a 2022-t, leírjuk a születésünk hónapját és a napját. A számokat összeadjuk, ha kétszámjegyű összeget kapunk, akkor a számokat összeadjuk, tehát redukáljuk egy számjegyűre. Ha egyet kaptunk, az új ciklus kezdete, minden változásra jó év, új lehetőségek jönnek. A kettes szám párkapcsolatot, társulást jelent. Számukra ez az év pénzt hoz, továbbá, ha nekünk tartoznak, akkor azt a tartozást be tudjuk hajtani. Munkában és az anyagiakban sikerek várnak ránk. A hármas a legjobb, szabadon jön-megy, jól érzi magát, élvezi az életet, felületes kapcsolatokat köt és mindenhol csillogni akar. A négyes kemény munkával biztonságot teremt családja számára. Az ötös a kiszámíthatatlan, fordulópontot hoz, akár szerencsével, az ötös szám a Jupiter alatt van, ami pedig a nagy szerencse bolygója. A hatos felelősség, párkapcsolat, művészet, kreativitás és külföld is előfordulhat. A heteseknek ez a tervezés éve, ami azt jelenti, hogy vonuljon vissza, ne csináljon semmit és tervezzen. 

Lelkünk mélysége, saját mélységeink megismerése révén haladunk előre

Veszteséget is hozhat ez az év, ami lehet anyagi, vagy akár valakit elveszít. A nyolcas a siker éve, előléptetés, pénz és nagy célok, ezek sikerülnek is általában. A kilences a lezárás, elengedés éve, felkészülés az egyes évre. Ami nem működik, amire nincs szükségünk, azt le kell zárni, el kell engedni, hogy jöhessen az új. Megkülönböztetünk mesterszámokat, ha valakinek 11 vagy 22 jön ki, ezek nagy energiájú számok. Akinek 11 jön ki, esetükben minden terv jól alakul, szerencséjük lesz az üzleti életben és az élet minden területén jönnek a szerencsés lehetőségek. A 22 pedig új dolgokat, sikert hoz, fontos hogy ne hallgasson másokra, az érzelmeit figyelje, a szívére hallgasson, érzelmekkel teli év lesz számukra. 

Mi várható az egyes hónapokban? 

Ha a 12 hónapra húzunk lapokat, akkor a következőket láthatjuk, január: az Ördög, a kísértés lapja, tehát lehet, hogy sokan kísértésbe esnek, mivel ez pénzlap is, hozhat jó anyagi helyzetet is. Február: a Hold lapja, ami csalódást, árulást hozhat, oda kell figyelni, családdal kapcsolatos történések is várhatóak. Március: kiegyenlítődés, harmónia, törekedjünk egyensúlyra. Április: a Mágus lapja, valamilyen téren sikereket érünk el, bármibe fogunk sikerrel járunk. Május: az Erő lapja, tele leszünk erővel, energiával, tettre készek leszünk. Június: a Bolond lapja, nagy ugrás előtt állunk, oda kell figyelni, felelőtlen lépéseket ne tegyünk. A bolond a szabadságot is jelképezi. Július: a Remete lapja, ami visszavonulást ígér, mélyüljünk el magunkban, lesz, akinél úgy jelenik meg, hogy fényt mutat mások számára. Augusztus: a Világ lapja, ami a beteljesülést hozza, a tarotban ez a legjobb lap, lényegében mindent elér, amit szeretne. Szeptember: a Csillag lapja, ami azt mutatja, hogy elkezd a csillagzatunk felfelé emelkedni akár a szerelmi életünkben, akár munkában. Október: a Diadalszekér, ami azt mutatja, hogy bizonyos dolgok valószínűleg megállnak, nem haladnak tovább. Gondoljuk meg jól, hogy jobbra vagy balra megyünk. November: Vég­ítélet lapja, újjászületést jelent, új dolgok jelennek meg az életben. December: a Nap lapja, ami ragyogást hoz. Az év lezárásának ez tökéletes, hiszen felhívjuk magunkra a figyelmet, élvezzük az életet. Legyen így. Áldás. 

A csillagok ezt ígérik 

2021. 12. 21-én, 16.58 percre felállított asztroszkóp képlet szerint ezeknek jön el az ideje 2022-ben: az aszcendensünk a Rák zodiákusában helyezkedik el, ami az otthon, a család minőségét mutatja, és itt várhatóak változások. A Hold oppozícióban van a Vénusszal és a Plútóval a hetes házban. A hetes házban a kapcsolataink harmonizálásának kedvez, de radikális változást is hozhat a Plútó, esetleg magas szintre emeli kapcsolatainkat. A Vénusz jelzi az anyagi dolgokat, a bőséget, a teremtést, a harmóniát. A Plútóval felerősíti a termékenységet. A lélekből indítjuk el a vágyat a bőség felé. Az Ikrek csillagképben Castor és Polluxnál helyezkedik el az aszcendensünk és a Holdunk. Castor a halandó, Pollux a halhatatlan. Felismerjük, hogy melyek azok a dolgok, amiknek itt van az idejük, és melyek azok, amik az örökléthez kapcsolnak, ezek felismerése vezet önmagunk megértéséhez. A Merkúr a Bak zodiákusban tisztázó beszélgetések, Nyilas csillagképben a fény bölcsességének a szimbóluma, amelyben jobban átlátjuk gondolatilag párkapcsolatainkat. Merkúr, Uránusz kapcsolata révén a tisztázó beszélgetéseknek jött el az ideje, intenzívebb gondolkodás várható. A Nap a zodiákus Bak jegyében jár, a Nyilas csillagkép íjánál helyezkedik el, forduljunk magasabb világok felé, Isten felé, a fény felé. A Nap a hatos házban van, ez a rendrakás ideje, ahol nincsen rend, ott tegyünk rendet. A Nap a Jupiterrel kerül kapcsolatba, érdemes új dolgokat tanulni. A Mars is a hatos házban van, Nyilas zodiákus, Skorpió csillagképben, annak is az ollójánál, azaz engedjük el azokat a dolgokat, amik már nem működnek, ezzel is rendet tudunk tenni az életünkben. A tízes ház a Neptunusszal együtt áll, ami azt jelenti, hogy a spiritualitásnak, misztikának, meditációnak és elmélyülésnek jött el az ideje. Neptunusz a lelkünk mélysége, saját mélységeink megismerése révén haladunk előre. A Halak csillagkép a visszaúszó halaknál helyezkedik el, a Halak zodiákusban, ami előző életek, mit hoznak a múltunkból, mi a karmánk. Felette van a Pegasus csillagkép, Zeusz villámaival, amik sugallatot, megérzést jelentenek, erre oda kell figyelni. Uránusz a zodiákus Bika jegyében helyezkedik el, a tizenegyes házban, Kos csillagképben, eljött az idő, hogy saját szabadságunkért tegyünk. A tizenegyes ház a szabadság, függetlenség: figyeljük meg azokat a tetteket, gondolatokat, amelyekkel korlátozzuk magunkat. Jupiter a Vízöntő csillagképben, Jupiter a hit, ima, megbocsátás jelképe, azaz bocsájtsunk meg magunknak és másoknak. 

A kínai asztrológia szerint 2022 02. 04-én belépünk a Tigris évébe. A tigris az erő, a bátorság jelképe: Merjünk nagyot ugrani, ne legyünk nyuszik! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában