Lakáskultúra

2022.01.03. 12:00

Az idén a zöld szín és a sakktáblaminta hódít

Nem csak a divatban, a lakberendezésben is minden szezonnak megvannak a maga trendjei. Most megmutatjuk, mit találtak ki nekünk idén télre a hozzáértő trendelőrejelzők. A teljesség igénye nélkül lássuk, melyek a 2021/2022-es téli trendek.

teol.hu

Fotó: Shutterstock

Elmondhatjuk, hogy ebben a szezonban csodás zöldek jönnek. A zöld minden bizonnyal a legmeghatározóbb színtrend volt 2021-ben. Ez a szín nemcsak az anyatermészethez kapcsolódik, hanem kellemes közérzetet is kölcsönöz a belső terekben. Az idei őszi-téli dizájntrendekben szinte mindenhol megtalálhatóak a sötétzöld színárnyalatok. 

Ahogy a kifutókon is látható volt, a fekete-fehér minta idén télen hódítani fog, tehát mondhatjuk: sakktáblamintát mindenkinek! A sakktáblát idéző hangulat most nemcsak az őszi-téli ruhatárakban lesz látható, hanem az enteriőrökben és a kárpitozott bútordarabokon is. 

A 2021/2022-es téli trendek közül ez az egyik legmeghatározóbb: hódítanak a fekete-fehér minták a padlóburkolatokban is. Ez az egyik tendencia, amely megmarad a járvány következményeként. Mivel az emberek sok munkahely esetében ma már választhatják, hogy otthonról távmunkában szeretnének-e dolgozni, ezért ez az életmódirányzat továbbra is központban marad. A pandémiahelyzet azt jelzi, hogy az elegáns, minden igényt kielégítő otthoni irodák ebben a szezonban is fókuszban lesznek. 

A télikert menedék a szabadban a tél beköszöntével is. Az arra alkalmas lakásoknak hangulatos, feltöltődést ígérő meghosszabbításai lehetnek a manapság egyre divatosabb télikertek. Lehet, hogy nem olcsó, de csak egyszer kell beruházni, utána pedig nyugodtan élvezhetjük a természet közelségét abban az évszakban is, amikor maga a természet nyugovóra tért. Évről évre, szezonról szezonra állapítják meg a szakértők a világ változásait figyelembe véve, hogy merre haladnak a trendek a lakberendezésben.

 

A négy kiemelt kategória mellett a földszínek, az ezüstös kiegészítők, a kevert textúrák és az otthoni edzőtermek is fókuszba kerülhetnek majd ezen a télen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában