Dunaújváros

2022.01.11. 12:00

Az Év digitális oktatóját keresi a Hankook

Négy helyi tanár, a Móricz, az Arany, a Rudas és a Dunaferr iskola pedagógusa is a jelöltek között van

duol.hu

A kreatívan helytálló tanárokat ismeri el a cég Fotó: Hankook

A pandémia alatt legkreatívabban helytálló pedagógusokat ismeri el az idei Hankook Oktatási Pályázati Program (HOPP). A megmérettetés során olyan, a 2020/2021-es tanévben alkalmazott online módszertanok és azok kitalálói versenyeznek, akik hatékonyan tudtak élni a digitális technológia adta lehetőségekkel. A koronavírus-járvány idején az online tér vált az oktatás elsődleges platformjává, ami számos intézmény, illetve gyerekes család számára is nagy kihívást jelentett. A 2021-es HOPP-program épp ezért azokra a pedagógusokra fókuszál, akik az esetleges nehézségek ellenére is képesek voltak újító, szórakoztató és edukatív ötleteikkel fenntartani a diákok figyelmét és hatékonyan átadni számukra a megfelelő ismeretanyagot. 

A mintegy 4 millió forint összdíjazású pályázat során a Hankook olyan, a közoktatásban dolgozó pedagógusok jelentkezését várta, akik készség szinten használják és alkalmazzák oktatói munkájuk során a digitális platformokat, ismerik, s hatékonyan beépítik a tananyag feldolgozásába az internet adta lehetőségeket és valamilyen egyedi módszerrel színesítik a digitális oktatást diákjaik számára. A vállalat négy kategóriában hirdet majd győztest: Az Év digitális oktatója kategóriában díjazza az általános iskola alsó és felső tagozatos, valamint a középiskolai tanárokat, emellett online szavazás segítségével egy közönségdíjast is választ. Ezen felül a HOPP-program keretében a nyertes pedagógusok mellett az őket foglalkoztató oktatási intézmény is külön jutalomban részesül. 

A közönségszavazás keretében az érdeklődők január 10-étől tekinthetik meg a pályázati anyagokat és voksolhatnak az általuk legötletesebbnek tartott módszer kitalálójára a www.hankookpalyazat.hu/kozonsegszavazas felületén. A voksolás egyszerű, a felhasználóknak egy e-mail-címet kell megadniuk a folyamat során. Fontos, hogy egy e-mail-­elérhetőségről csak egy szavazat adható le a pályaművekre. A szavazás január 31-én zárul. 

A dunaújvárosi jelöltek: Antaliné Miss Lilla (Móricz magyar-történelem tanár), Fási Erika (Arany magyar nyelv és irodalom), matematikatanár), Mayer Tamásné (Rudas angoltanár), Szalai Ervinné (Dunaferr elektrotechnika-,elektronikatanár).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában