hangszerbemutató

2021.11.20. 19:00

Fókuszban a nagybőgő

duol.hu

Fotó: shutterstock

A vírushelyzet miatti aktuálisan érvényes korlátozások betartásával a dunaújvárosi József Attila Könyvtár december 1-én szerdán 19 órai kezdettel szeretettel várja a zenekedvelőket Pengő Csaba és Bögöthy Ádám hangszerbemutatójára.

Pengő Csaba és Bögöthy Ádám ismeretterjesztő sorozata. Hangszerbemutató sok élőzenei példával, sokféle stílusban.

Sokan sokfélék vagyunk és így sokan sokféle zenét szeretünk: jazzt, klasszikus zenét, pop-rockot, népzenét... Sokan sokfélék vagyunk és így másképpen állunk a művészetekhez: van, aki aktív befogadója, van, aki tevékeny teremtője, van, aki elhivatott közvetítője… Sokan sokfélék vagyunk és így másképpen alkotunk: van, aki a tradíciókat követi, van, aki csak újítani akar, van, aki tervez és van, aki a pillanatnak áldozza a dolgok létrejöttét…

Ezen az alkalmon egy nagyon színes, stílusokon átívelő ismeretterjesztő műsorral vár minden zeneszerető embert Csaba és Ádám, melynek során hangszerüket, a nagybőgőt ismertetik meg a közönséggel. Szó lesz a bőgő történetéről, zenekari szerepköréről – igen sok élőzenei példával -, majd mint a szóló-, és kamarazenei műfajok főszereplőjét mutatják be igen sokféle stílusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában