Dunaújváros

2021.11.20. 15:00

A Kikötő-öböl és a Felső-öböl vízterületekre vonatkozó 2022. évi horgászrend

duol.hu

A Kikötő-öböl és a Felső-öböl vízterületekre vonatkozó 2022. évi horgászrend a mai naptól letölthető az egyesület honlapjáról.

A változások:

 • 16. Az elvihető hal horgászhelyen történő konyhai előkészítése, feldolgozása tilos! A kifogott, de vissza nem engedhető invazív halat (pl.: törpeharcsa) a horgászat befejeztével köteles a helyszínről elszállítani, és a megfelelő hulladéktárolóba helyezni.
 • 28. A harcsa megtartható mérete tilalmi időn kívül min. 60 cm, tilalmi időben min. 100 cm. (igazodva ezzel a dunai szabályokhoz)
 • 39. A drótszák használata tilos, kivéve törpeharcsa tárolására.
 • 49. A horgász a területi jegy jogosultjaként a horgászat megkezdésével tudomásul veszi, hogy köteles a halőri intézkedések betartására, az ellenőrzés során az együttműködésre, róla – külön jogszabályi feltételek fennállása esetén – a halőri szolgálat kép-, video-, hangfelvételt készíthet. A horgászati tevékenység során készült felvételeket az adatvédelmi törvényi előírásoknak megfelelően kerül kezelésre és az eljárás lezárultát követően megsemmisítésre.
 • Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában