pályaorientációs nap

2021.11.12. 11:00

A diákok továbbtanulását kívánták segíteni

A magyar intézményekben szívesen látják a Széchenyi gimnázium tanulóit – gondolkodnak

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium szerdán pályaorientációs napot tartott a 10., a 11. és a 12. osztályosok számára.

Szücsné dr. Harkó Enikőtől, a gimnázium igazgatóhelyettesétől megtudtuk, hogy ezzel a nappal az iskola tanulóinak továbbtanulását szeretnék megtámogatni. Ehhez segítséget kértek több magyarországi felsőoktatási intézménytől.

A Széchenyi diákjai büfével várták a vendégeket
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az igazgatóhelyettes kiemelte, hogy három egyetemmel van együttműködési szerződésük, a Pécsi Tudományegyetemmel, a Dunaújvárosi Egyetemmel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME).

A pályaorientációs napon önismereti workshopot is tartottak pszichológusok segítségével. Ennek lényeg az volt, hogy a diákok tisztában legyenek azzal, hogy mire a legalkalmasabbak. Háromszázötven tanuló vett részt az egész délelőtt tartó programon, ahol több előadást is meghallgathattak, megismerhettek több egyetemet, és ami még fontosabb, hogy a különböző karok is bemutatkoztak.

A BME dékánja, dr. Alföldi György elmondta, nekik fontos, hogy az országgal megismertessék az egyetemüket, hiszen a diákjaik hetven százaléka vidéki.

Dr. Alföldi György

– Piacképes oktatás folyik nálunk, nem szabad félni a BME-től. A Széchenyi gimnáziummal régi kapcsolatunk van, remek tanulókat kapunk innen.

Izsák Mónika, a pécsi egyetem Bölcsész- és Társadalomtudományi Karát képviselte:

– Amióta részt veszünk a pályaorientációs napon, érezhetően megnőtt a dunaújvárosi diákok száma. Minőségi gyerekeket kapunk innen, gondolkodnak, és ez nagy kincs.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában