A láthatatlan erdő

2021.06.20. 18:00

Erdőismeret idén rekordrészvétellel

Az Országos Erdészeti Egyesület az Agrár­minisztérium támogatásával 2021 tavaszán immáron ötödik alkalommal hirdette meg a Fedezd fel az örökséged! elnevezésű online erdőismereti vetélkedőt, amelynek idei témája A láthatatlan erdő volt.

Molnár Emese

Erre a megmérettetésre neveztek a Lorántffy Zsuzsanna Technikum fiataljai is. Mint arról az intézmény beszámolt, a háromfős, 9–12. osztályos tanulókból álló csapatoknak márciusban és áprilisban öt elméleti feladatot kellett megoldaniuk és egy kreativitást igénylő terepi videót is készíteniük kellett. Az eredményhirdetés április 19-én, a fenntarthatósági témahét online nyitórendezvényén volt. A vetélkedőre 58 településről közel száz iskola száznyolcvanöt csapata jelentkezett, ami rekordnak számít a vetélkedő eddigi történetében. Az intézmény két csapata minden feladatot megoldott. Az erdő kapitánya nevű csapat (Fábián Levente, Kovács Kristóf, Slinszki Marcell) a 60. helyen végzett, a Zöld manók (Fábián Lilien, Nagy Patrik, Toronyi Barnabás) pedig a 94. helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában