hirdetés

2021.05.07. 14:14

Szabadulj meg az adósságaidtól a hógolyótechnikával!

PR cikk

Fotó: Shutterstock

Adósságai szinte mindenkinek vannak; kinek több, kinek kevesebb. Ha szeretnél viszonylag könnyen és minél hamarabb megszabadulni a pénzbeli kötelezettségeidtől, olvasd el alábbi cikkünket!

Az adósságoktól meg kell szabadulni – ez egy olyan tény, amit senki nem von kétségbe, a hogyanról azonban már megoszlanak a vélemények. Sokan a csodára várnak, ám az szinte biztosan nem következik be, ám akadnak olyan megoldások, amelyek segítségével könnyedén elérheted ezt a célodat.

A hógolyótechnika – az adósságok leküzdésének egyik legjobb eszköze

A hógolyótechnika lényege, hogy az adósságaidat sorba szeded, és a legkisebb törlesztőrészlettel rendelkezőt elkezded a havi törlesztőrészleteid mellett előtörleszteni. Nem kell nagy összegekre gondolni, bár ez jövedelem függvénye is, a lényeg csupán az, hogy a legalacsonyabb törlesztőrészletű adósságodat a lehető leggyorsabban letudd. Amint ez megvan, az erre fordított összeget, vagyis a törlesztőrészletet és az előtörlesztésre fordított többletösszeget a soron következő adósság előtörlesztésére fordítod, majd, ha ez is elfogyott, a következőre lépsz tovább. A metódus azért kapta a hógolyótechnika elnevezést, mert ugyanúgy rétegződik, ahogy egy hegyoldalon elindított, apró hógolyóból egyre nagyobb válik, ahogy halad lefelé a lejtőn.

Mire figyelj, ha így szeretnéd letudni az adósságaidat?

Elsődlegesen azt kell figyelembe venned, hogy az előtörlesztésnek szinte minden esetben, illetve minden pénzintézetnél van valamennyi díja, amit minden egyes előtörlesztésnél be kell fizetned. Érdemes tehát első lépésként ennek utánanézned, majd csak ez után elindítani a befizetési „lavinát”. Ami az összeget illeti, mindig kalkuláld bele, hogy vannak fix havi kiadásaid, és lehetnek véletlenszerűen előforduló költségek is, tehát mindig csak annyit törlessz elő, amivel nem veszélyezteted a mindennapi életedet!

Ne feledkezz meg a kamatozásról sem!

Előfordulhat, hogy nem a legmagasabb kamatozású hitelednek van a legalacsonyabb törlesztőrészlete, ám, ha a motivációt is figyelembe vesszük, így a leghatékonyabb. Ennek ellenére érdemes törődnöd a kamatokkal is, és, ha másként nem megy, akkor egy adósságrendező hitellel összevonni az adósságaidat.

Ha ilyen hitelt keresel, oldalunkon a bankok legjobb ajánlatait találhatod meg. Hasonlítsd össze őket, majd indítsd el az igénylést online!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában