virágoznak

2021.03.10. 13:00

Tavasszal mi is újjáéledünk

Önt is megihlette a tavaszi virágzás? Küldje el fotóját a [email protected] email címre és galériába rendezzük a kapott képeket a hosszú hétvégére.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

Itt a tavasz! Bár az embereket megosztja, hogy mikor is kezdődik a tavasz.

Itt a tavasz. Kétségünk nem lehet felőle!

A naptár szerint március elsején, csillagászatilag általában március 21-én. De nem a dátumon van a hangsúly, hanem azon, mi mikor érezzük úgy, hogy itt a tavasz.

Az egyik első jele a tavasznak, a földből kinövő kis virág

Mikor érezzük úgy, ha beleszippantunk a levegőbe, ez már nagyon kellemes? Mikor? Ha már egy könnyed ruhában megyünk ki az utcára, no, akkor gondoljuk, itt van már a tavasz!

A Petőfi ligetben is „támad” a természet

Tehát nem számít sem a naptár, sem a csillagászat, lényeg, mi hogyan érezzük magunkat. És örömmel mondhatom, itt a tavasz!

Dunaújváros egyre több pontján láthatjuk – kezdődik a virágzás

Épp a napokban írtunk arról, hogy már nyitott a fagylaltozónk, és most arról is írhatunk, hogy éledeznek a növényeink. Sőt, mint képeink is bizonyítják, többféle már igencsak erőre kaptak.

A hosszú tél után nagyszerű látvány a bokrokon virágzást látni
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Nagyon szép a tavasz, gyönyörű az élet évről évre való újjászületése. Lehet, hogy szentségtörés, de a természet minden évben való feltámadása felér egy gyermek születésével.

A lila, a fehér és a zöld együtt
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A téli nyugalmi állapot után nagyszerű érzés kimenni a kertbe, és gyönyörködni a világ csodájában. Milyen látványos fejlődésen mentek keresztül a virágaink, a cserjéink, a fáink hogyan hajtanak ki újra. Arról nem is beszélve, nyomon követhető, akárcsak egy gyermek esetében a fejlődésük, a növekedésük.

A legapróbb növények is éledeznek
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az más kérdés, hogy ahogy növényeink fejlődnek, erősödnek, velünk múlnak az évek. De remek dolog a természettel öregedni.

Gucsi Delián is érzi már a tavasz illatát
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában