jegyzet

2021.03.17. 07:00

Amíg élünk, tanulunk

Török Tímea

Közelről és messzebbről is gyönyörű a csokor, az összkép pedig romantikus

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Azt hiszem, senkit sem kell meggyőznöm arról, hogy jelenlegi száguldó, folyamatosan fejlődő világunkban milyen fontos szerepe van a tanulásnak, ahhoz, hogy egyáltalán a lépést tudjuk tartani. Bizonyára sokaknak ismerősen cseng a „lifelong learning” élethosszig tanulás kifejezés. A jó pap is holtig tanul elvét követve ma már gyakorlatilag életünk végéig képeznünk kell magunkat, hiszen így több lehetőséghez jutunk akár a munkaerőpiacon, akár a vállalkozások világában.

Természetesen az sem mindegy, hogy mit tanulunk, felnőttként pláne nem, hiszen az időnk általában korlátozott, és megannyi feladat mellé kell „beszúrni” a tanulást. Azonban a felnőttkori tanulásnak egyéb motivációi is lehetnek. Például szeretnénk megőrizni szellemi frissességünket, vagy új ismereteket akarunk szerezni a mindennapi életünkben való boldogulásunkhoz, esetleg hobbinkhoz. De lehet, hogy csak arra vágyunk, hogy kiszakadjunk kicsit a hétköznapok taposómalmából, új embereket, közösségeket megismerve. Így voltam én a virágkötészettel. Imádom a növényeket, a természetet, és kreatív foglalkozásra vágytam. Mindig is éreztem, tudtam, mi az, ami örömmel tölt el és egyben sikerélményt is nyújt. Nem mellesleg közben remek embereket ismerhettem meg. Egy-két halovány próbálkozást kivéve nem dolgoztam virágkötőként. De szép koszorúkat tudok házilag készíteni különböző alkalmakra. Közben megnyugszom és kikapcsolódom. Ez az én profitom. Megérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában