hirdetés

2021.02.15. 10:18

A Windows 10 frissítései körüli mizéria

PR cikk

forrás: freepik

A Windows 10 megjelenésével, ahogy az már lenni szokott, a rengeteg pozitív vélemény mellett megjelentek azok a negatív felhasználói észrevételek is, amelyek a rendszer hiányosságaira mutattak rá. A legnagyobb kritika a frissítések okozta fájlmeghibásodásokat érinti. Nem rejti a véka alá erről véleményét maga a Microsoft sem. A cég azt javasolja a felhasználóknak, ne felejtsenek el rendszeresen biztonsági mentést készíteni az adott fájlokról.

Nem mindig a Windows a hibás

Ostobaság lenne azonban csak és kizárólag a Windows 10-et szidni az adataink elvesztése miatt. A tapasztalat ugyanis azt mutatja, gyakori ok a végnapjait élő merevlemezek nem megfelelő működése is. Természetesen a Microsoft-nak erre is van válasza, mégpedig a S.M.A.R.T. program képében. A szoftver előre jelzi a hard-drive lehetséges meghibásodását, így a felhasználók kényelmesen el tudják készíteni a biztonsági mentéseiket, még mielőtt beütne a krach.

A Windows 10 gördülékeny működésének Alfája és Ómegája

A Hogyan installáljunk Windows 10-et? – témára vonatkozó cikkeiből megtudhatjuk, hogy a biztonsági mentések nem a Windows 10 hibalehetősége miatti „kötelező rossz” kategóriájába tartoznak. Ezek a mentések a felhasználó legjobb barátai, hiszen nem ritka eset, hogy a frissítések mellett bizonyos applikációk is okozhatnak fájlvesztést.

Okuljunk a februári eseményekből

Az idén februárban piacra dobott frissítés nagyon sokaknak keserítette meg az életét. A szóban forgó update ugyanis se szó, se beszéd „önkényesen” törölni kezdte a kliensek fájljait, méghozzá váratlanul és minden nyom nélkül. Egyes adatok előkerültek a süllyesztőből, míg mások visszavonhatatlanul elvesztek.

Biztonsági mentés nélkül nehezen helyrehozható a baj

A bootolás szintén érzékeny téma, hiszen nagyon sok update bizonyítottan az adott rendszer egészére kihat. Előfordulhat, hogy a munkát csak egy másik gépről tudjuk folytatni, feltéve, ha előzőleg készítettünk biztonsági mentést.

Ha nem akarunk lemaradni, a hogyan.org írásait érdemes követni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában