öt éve hagyomány

2021.01.16. 07:00

Kiscsoportos-avató volt a Százholdas Pagonyban

A Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde kiscsoportos óvodásavatót rendezett pénteken délelőtt. A már ötéves múlttal rendelkező ünnepséget a pagonyban minden évben, így az ideiben is, hatalmas nyüzsgés előzte meg. Mert az avató ceremónia előtt a kicsiknek játékos próbatételeken kellett bizonyítaniuk az ügyességüket és rátermettségüket.

Török Tímea

2021.01.15. Kiscsoportos óvódások avatása Százholdas Pagony Óvóda Kulcs Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Kulcs

Az óvodákban az évszakhoz kapcsolódó ünnepkörök és a jeles napok jelentik az óvodai élet vezérfonalát, ezeket egészítik ki az élethelyzeteket jelképező események és rendezvények, mint például az óvodai élet elkezdése, vagy a ballagás.

A Százholdas Pagony Óvoda Nyuszi csoportosai láthatóak az egyik ügyességi próbatétel végrehajtása közben
Fotók: SzZsE

A kulcsi óvoda és bölcsőde intézményvezetőjét, Rendné Pocsai Izabellát kérdeztük a legkisebbek avatása kapcsán.

Bak Vilmos is nagyon élvezte a játékos feladatokat

– Az óvodai nevelői munkánk fontos részei az ünnepek sajátos hangulata, az ezekhez kötődő hagyományok, szokások felelevenítése és megélése. Azt szeretnénk, hogy a gyermekek életét egyszerre meghatározó és megalapozó időszakából, az ovisévekből minden pagonylakónak jó emlékei legyenek. Ezért minden év januárjának második hetében, amikor már biztosan mindenki beszokott, és elég bátorságot gyűjtött, megrendezzük ezt a házi ünnepségünket. Az a célunk, hogy mi ne csak egy intézményt, hanem egy biztonságot nyújtó, befogadó, családias légkört jelentsünk, ahol a gyermekek érzelmi kötődése óvodánkhoz, társaikhoz és a felnőttekhez egyaránt biztosított – mondta el a Százholdas Pagony vezetője.

Mázsa Lili az ovisavató feladata szerint csúszik, mint a csiga

A Százholdas Pagony óvodásai a kiscsoportos-avatón először térképpel felszerelkezve haladtak a pagonyban az óvó néniével és a dadusokkal. A csoportszobákban berendezett megállókon az ügyességi játékok közben néhol csúszni kellett az asztal tetején, mint egy csiga, vagy ugrani, mint a nyuszi, esetleg építőkockát válogatni szín és forma szerint. Minden állomáson pecséttel jutalmazták az ügyességet, majd végül a csoportok az utolsó állomáson, a tornateremben találkoztak. A kicsik itt bemutatták ének- és tánctudásukat, majd Rendné Pocsai Izabella intézményvezető és az óvó nénik együttesen felkötötték a Százholdas Pagony újdonsült lakóinak a nyakkendőjét. Az ünnepélyes ceremónia zenei aláfestése természetesen nem lehet más, mint Halász Judit micimackós „himnusza”.

Az építőkocka rendszerezése csúcssebességgel működött ezúttal

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában