Karácsonyi beszerzések

2020.12.25. 19:00

A télapó ajándékát lefoglalták a rendőrök

A Dunaújvárosi Hírlap 50 éves, 1970-es archívumát kutatva, a karácsonyi lapszám izgalmas és meglepő történetet tárt az olvasók elé.

Kállai Félix

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

Három fiatal úgy döntött, hogy az éj leple alatt meglátogatják Ercsiben az AFÉSZ áruház raktárhelyiségét.

Bár az újság szerint aznap nem volt olyan hideg, mégis az eljövendő téli fagyos időben bízva, úgy döntöttek téli ruhát, kabátokat és mint úriembereknél szokás, öltönyt vesznek magukhoz. A zsákmány értéke 70-80 ezer forintot ért. Akkoriban ez sok pénz volt, ha az átlagos 13 forintos órabért tekintjük kiindulási alapnak, 35 munkás havi bérét sikerült bezsákolni. A kicsit sem szívbajos társaság a megpakolt zsákokkal végigbaktatott Ercsi – ilyet talán még nem látott – utcáin. A ruhaneműket ismerősüknél pakolták le, aki segített a zsákmány értékesítésében. Szépen felöltöztek és nagyvonalúan költekeztek. Az írás szerint kinyalták magukat – ma már úgy mondanánk; kikerázták magukat -, az egyik szőke fiú még a haját is befestette gesztenyebarnára. A település lakosai pontos személyleírást adtak az elkövetőkről, így a rendőrség a nyomukban járt. Ezért az egyik elkövető szüleihez mentek a nagy csomagokkal, ahol gyanút keltettek. A kételyeket azzal próbálták eloszlatni, hogy szorgalmas munkásként nagyon jól keresnek Százhalombattán. A spórolásuk eredményeként pedig a télapó ajándékait hozták a szüleiknek, rokonaiknak és ismerőseiknek.

Nagy volt a meglepetés. Főleg akkor, amikor a rendőrség elfogta őket és az ajándék ruhaneműket is lefoglalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában