szponzorált tartalom

2020.11.13. 15:59

Mi alapján válasszunk a női pénztárcák között?

A pénztárca elsősorban praktikus kiegészítő, emellett viszont a megjelenésünk része, így divatelem is egyben. A választásnál érdemes inkább előbbi szempontokat figyelembe venni, amelyek közül kettő kiemelkedik: a méret és az anyagtípus.

PR cikk

Forrás: ccc.eu

Mekkora az elég?

A női pénztárcák között találni egészen parányi megoldásokat, valamint kifejezetten nagy, inkább már a táskák közé sorolható modelleket is. Ezért amikor vásárolunk, elsősorban azt kell eldöntenünk, mit tárolunk majd benne. A legnépszerűbb az, hogy egy nőnek nem csak egy pénztárcája van. Van kedvence, ez igaz, amelyet a legtöbbet használ, de kisebb, alkalmi darabok is lapulnak a szekrényben, ha éppen azokra lesz szükség. A női pénztárcák között bőven lehet válogatni, rengeteg típus elérhető, például a CCC üzleteiben, webáruházában. Itt nem csak a méret választható ki kellő alapossággal, de a pénztárca anyaga is – erről azonban később részletesen írunk.

Visszatérve a méretekhez, a vásárlás előtt elemezzük ki magunkat. Milyen típusok vagyunk? Ha csak egy kis pénzt és a személyi igazolványt hurcoljuk napi szinten, a legkisebb pénztárca is elegendő lesz. Egy zseb az aprónak, egy rekesz az iratoknak, egy fakk a készpénznek, ennyi az egész. Ha ennél ragaszkodóbbak vagyunk, más a helyzet. Elképzelhető, hogy valaki imádja magánál tartani az összes akciós kártyáját, amelyből egy darab mindössze akkora, mint egy bankkártya, ám ezek is megtölthetnek egy nagyobb tárcát, ha tucatnyi boltban kapunk ilyet. Más a fényképek szerelmese, imádja az egész családját a pénztárcájában tudni. Ha ez még nem lenne elég, egy titkos rekeszben van, aki gyógyszert tart mindig magánál, más az erotikus kalandokhoz szükséges védekezést tárolja itt. Azaz ha mindennek kell hely, amit felsoroltunk, mindenképpen a nagyobb méretek között keresgéljünk a vásárlásnál.

Milyen anyagot válasszunk?

Ha már a CCC kínálatát említettük, ott is több anyagtípussal találkozhatunk a női pénztárcák tekintetében. Ilyen a felsőbőr, a saffiano, ami szintén egy bőrtípus, a textil és az ekológikus bőr – mindegyik megbízható minőségű alapanyag. Újdonságnak számít a divat világában az ekológikus bőr, amely tulajdonképpen egy műbőrfajta. Egy réteg pamut és egy réteg poliuretán alkotja, így hiába szintetikus anyag, tapintásra bőrhatású. Tökéletes a bőr helyettesítésére, és bár sokan nem szeretik a műbőrt, megéri megismerkedni ezzel, mert könnyen lehet, hogy megváltozik az ember véleménye. Sérülékenyebb, mint a valódi bőr, ám sokkal kedvezőbb az ára. Ezt azt jelenti, hogy például az állandóan használt pénztárcánk esetében megéri elgondolkozni egy költségesebb, bőrből készült megoldáson, a ritkábban elővett, kiegészítő jellegű tárcák esetében tökéletes alternatíva lehet az ekológikus bőr.

Szintén a kialakítást érinti a tárca nyithatósága. Itt választhatunk tépőzáras, patentos, cipzáras, valamint úgynevezett keretes megoldásokat, attól függően, melyik a kényelmesebb. A tépőzár inkább a gyermekek esetében hasznos, a patent viszont egy elegáns nőhöz is illik. A cipzár a legnépszerűbb, legbiztosabb, egyedüli hátránya, hogy ha elromlik, az egész tárcát cserélni kell. A keretes pénztárca lényege, hogy egyetlen mozdulattal kinyitható, ennél fogva azonban ez a legkevésbé stabil. Ha azonban csak egy kis pénz és néhány irat található a pénztárcában, hibátlan konstrukció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában