Szponzorált tartalom

2020.09.17. 14:18

Kiknek ajánlott leginkább elektromos fűtést alkalmazni?

Nem számít éppenséggel egyszerű döntésnek manapság letenni a voksunkat az elektromos fűtés vagy pedig az egyéb megoldások mellett. A megannyi, egymásnak sokszor ellentmondó információ között igyekszünk tehát némileg rendet tenni a bejegyzés keretei között.

Rá fogunk tehát mutatni arra, hogy mikor célszerű az elektromos fűtés alkalmazásában gondolkodni, illetve mikor számít kedvezőbb döntésnek más alternatíva után nézni.

Az elektromos fűtés alkalmazása mellett szóló érvek

Mindenképp előnyként kell említeni az elektromos fűtéssel kapcsolatban az üzembe helyezés egyszerű mivoltát. Az esetek döntő többségében még csak szakember segítségét sem igényli a beüzemelés művelete, szemben mondjuk a fűtés egyéb módozataival.

Az elektromos fűtés mindemellett számos esetben kimondottan költséghatékony megoldásnak is számít. Rég nem állja meg a helyét ugyanis az a téveszme, miszerint az elektromos fűtés drága és költséges.

Persze akadnak olyan felhasználási helyek és körülmények, ahol hatványozottabban ki tudnak domborodni az elektromos fűtés előnyei. Mindemellett olyan élethelyzetek és igények is akadnak, amikor az elektromos fűtés nem éppen a legjobb alternatívát kínálja.

Mikor ajánlott leginkább elektromos fűtést alkalmazni?

A 70 négyzetméternél nem nagyobb alapterületű lakások esetében, ahol az elektromos fűtés kínálja a leginkább költséghatékony fűtési megoldást. Szintén az elektromos fűtés számít ideális választásnak, amennyiben a már meglévő fűtés feljavítása érdekében keresünk kiegészítő megoldást.

A nyaralók, hétvégi házak és olyan ingatlanok esetében is remek választást jelent az elektromos fűtés, ahol csak időszakos jelleggel tartózkodunk. Ezekben az épületekben ugyanis nincs szükség állandó jellegű fűtésre, ennélfogva az elektromos konvektorok, illetve az egyéb korszerű megoldások is megfelelnek.

Amikor pedig kisbaba érkezik a családba, akkor kulcsfontosságúvá válik az otthonban uralkodó levegő megfelelő hőmérsékleten tartása. Erre a célra a modern elektromos fűtési eszközök tökéletesen megfelelnek, mert gyorsan és hatékonyan teremtenek ideális viszonyokat a baba számára.

Amikor az elektromos fűtés alkalmazása kevésbé tartozik a javasolt kategóriába

Amennyiben a fentebb említett 70 négyzetméternél nagyobb ház vagy lakás fűtése a cél, akkor kevésbé érdemes az elektromos fűtéstől várni a kizárólagos megoldást. Anyagi szempontból is egy más jellegű fűtési rendszer kiépítése az indokolt ilyen esetben.

Szintén nem az elektromos fűtés jelenti a legkedvezőbb opciót a kimondottan rossz energiabesorolású ingatlanoknál. Amennyiben a szigetelés kifogásolható minősége miatt túlzottan nagy hő veszik el, akkor az elektromos fűtés helyett sokkal inkább más jellegű opció kínálja a hatékonyabb és eredményesebb megoldást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában