Videóval

2020.08.17. 09:00

Vasutasok, rendőrök közösen tájékoztattak

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a MÁV augusztus 14-én közös tájékoztatót tartott Agárdon, hogy felhívja a figyelmet a vasúti átjáróknál tapasztalható szabálytalanságokra.

duol.hu

Az átjárók veszélyesek, legyünk körültekintőek

Rámutattak a körültekintő és figyelmes közlekedés fontosságára, hiszen odafigyeléssel és a szabályok betartásával elkerülhetők lehetnének a balesetek. Csibrik Csaba rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság alosztályvezetője elmondta, hogy a kö0zlekedők a vasúti átjárókban gyakran figyelmetlenek vagy túlbecsülik saját képességeiket. A baleseti okok között előfordul gyors­hajtás, agresszív vezetési stílus, a vasúti fényjelző tilos jelzésének figyelmen kívül hagyása és vezetés közbeni telefonálás is.

Közlekedésbiztonsági szempontból kiemelten lényegesnek nevezték a szakemberek, hogy a járművezetők, a kerékpárosok és a gyalogosok egyaránt – az előírásokat betartva – körültekintően közlekedjenek, és mindig győződjenek meg a biztonságos áthaladás feltételeiről a vasúti átjárókban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában