Szponzorált tartalom

2020.07.14. 09:48

Háztartási készülékek, amelyek megkönnyítik az életedet

A gépesített háztartás felér egy megváltással. Amit korábban a két kezünkkel kellett elvégeznünk, azt ma minimális asszisztálás mellett megcsinálják helyettünk a gépek, rengeteg időt és energiát spórolva nekünk ezzel. Amikor az emberek zöme a nap nagy részét végigdolgozza egy munkahelyen, és csak ezután van lehetősége a házimunkát elvégezni, a szabadidő kárára, óriási segítséget jelentenek ezek az eszközök.

Smart home. Robot vacuum cleaner performs automatic cleaning of the apartment at a certain time

Vannak, amik már általánosnak számítanak a háztartásokban: ilyen a mosógép, a vízforraló, az elektromos sütő stb. És vannak azok, amik kicsit még újak, ezért még nincsenek jelen mindenhol, de szépen terjeszkednek, például a mosogatógép, robotporszívó. Sokan félve veszik meg ezeket, attól tartanak, hogy lustának fognak tűnni, ha mindent a gépek csinálnak helyettük. De most őszintén: ki akarja házimunkával tölteni azt a kevéske szabadidejét, ha nem muszáj?

Házimunka helyett a családé és a barátoké a főszerep

HA belegondolsz, nem nehéz belátni, hogy a házimunka rengeteg idő, ha mindent a két kezeddel csinálsz. Állhatsz egy órát a mosogatónál, sikálhatod a ruháidat kézzel a kád fölött, söprögetheted a padlót naponta, várhatod, míg a kotyogós kávéfőző lefőzi a kávét, míg a tűzhelyen felforr a víz, megmelegszik az étel… lehetne még sorolni. De mivel vannak gépeink, ezekkel csak néhány perceket kell foglalkozni: pontosan addig, míg megtöltöd és elindítod a megfelelő eszközt.

Több házimunka futhat párhuzamosan, hiszen míg te egyszerre csak egyfélét tudsz végezni, addig a mosógép és a mosogatógép nyugodtan mehet egyszerre, sőt, eközben a robotporszívó is végigszaladhat a lakáson. A legjobb az egészben pedig az, hogy amíg a gépek dolgoznak, te játszhatsz a gyermekeiddel, találkozhatsz a barátaiddal, vagy egyszerűen csak pihenhetsz. Jobb kihasználása az időnek, mint a házimunkázás, nem igaz?

Figyelj oda, amikor gépeket választasz!

A háztartási gépek tehát nagymértékben meg tudják könnyíteni az életedet, de hogy valóban jó befektetésnek bizonyuljanak, alaposabban át kell gondolnod a választásodat.

Értelemszerűen célszerű a legjobb ár-érték arányú lehetőséget megkeresni abban a költségkeretben, amiben mozogni tudsz. Vagyis a lehető legtöbbet tudja a gép az adott árkategóriában. De ezzel csak óvatosan, mert sokszor megtévesztő lehet a sok funkció: ha nincs mellette minőség, akkor valószínűleg nem sokáig élvezheted majd az új géped előnyeit. Kérj minél több véleményt, nézz netes értékeléseket, így kaphatsz egy képet arról, mi az, ami a többségnek beválik.

Érdemes az energiaosztályt is szem előtt tartani, egyrészt, a környezet miatt, másrészt, mert ha kevesebb energiát fogyaszt az adott eszköz, a villanyszámlád is kisebb lesz. Ha sok az elektromos berendezés a lakásodban, akkor ezek már számítani fognak. Az A+, illetve annál magasabb energiaosztályú termékek közül érdemes leginkább válogatni.

Ha jól választasz, akkor az elektromos háztartási eszközök jó pár évre megoldhatják helyetted a házimunkát, minimális fenntartási költséggel. Használd ki a lehetőséget, ne légy a lakásod rabszolgája!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában