döbbenet

2019.12.01. 22:00

Megrongálták az enni adok dobozt Dunaföldváron!

Két éve szerelték fel azt az ételdobozt Dunaföldváron, amelyet azóta minden nap, naponta többször élelemmel töltenek meg lelkes segítők, akiknek mások szüksége iránt megindul a szívük. Advent első vasárnapján valaki megrongálta a dobozt, használhatatlanná téve azt.

Kállai Félix

A Re-formáló egyesület évek óta úgynevezett ételdobozokat szerel fel az ország különböző településein. Ahogy azt korábban megírtuk Dunaföldváron 2017. decemberében szerelték fel a dobozt a Mészáros utcában (jelenleg a Duna utcában van a helye), amelyet aztán helyi önkéntesen naponta többször megtöltenek élelemmel. Mindezt jó szándékból, ingyen teszik ezek a jószívű, mások szüksége iránt felelősséget érző emberek úgy, hogy a költségeket maguk állják.

Vasárnap reggel is bőséges mennyiség került az ételdobozba.
Fotó: amatőr

Wolner Edit a hidegben nem a maga kényelmét kereste, hanem mások szükségét nézte, amikor a doboz takarítása után megtöltötte azt élelemmel. Elmondása szerint már négyen vártak rá. Így tett kora délután Princzné Borbély Zsanett is, aki finom meleg húslevest vitt a rászorulók nagy örömére.

 

Levesek felcímkézve, ahogy azt kell.
Fotó: amatőr
Tiszta dobozba és tiszta üvegedénybe került ma is a finom húsleves
Fotó: amatőr

Advent első vasárnapján a délutáni órákban valaki, teljesen érthetetlen módon megrongálta az ételdobozt. A vandalizmus mindig felháborítja az embert, különösen olyan tárgynál, ami mások segítésére szolgál.

Vasárnap kora este ez fogadta egyik segítőt. Ételdoboz a földön megrongálva. Javítani már nem lehet, csak cserélni!
Fotó: amatőr

Kállai Kornélia a Re-Formáló egyesület alelnöke elmondta, hogy a doboz javíthatatlan, de mindent megtesznek azért, hogy pótolják. Reményeik szerint hétfőn este, vagy kedden délelőtt már új doboz lesz a megrongált helyén.

Jó hír ez az önkénteseknek és a rászorulóknak is. Reméljük ezt már békén hagyják a vandálok!

Fotó: amatőr

Elismerés a minisztertől

Professzor dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere Pro Voluntarius díjat díjat adományozott a Re-Formáló egyesületnek november 28-án, csütörtökön!

A díj az önkéntesség, a közjó ellátása, valamint a fiatal generációk önkéntességre nevelésében végzett kiemelkedő szakmai teljesítmény, tevékenység elismerése. Azok számára adományozható, akik közösségszervező munkájukkal kiemelkedőt alkottak, munkájukkal a civil szervezetek, az adományozás kultúrájának fejlődését elősegítették vagy más módon támogatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában