A társaság félmillió forintot adományozott

2019.12.21. 19:00

A vadászok felajánlása

Nem áll távol a jótékonyság kérdése az Országos Magyar Vadászkamara Fe­jér Megyei Területi Szervezetétől, ám ez az első alkalom, hogy a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet számára ajánlják fel az adományukat.

Tóth Alexandra

Márok Csaba, Méhes Lajos és dr. Mészáros Lajos az adomány átadásakor

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Félmillió forinttal járult hozzá az intelligens lélegeztetőgép megvásárlásához a vadászkamara területi szervezete. Az összeg egy jótékonysági könyvvásár bevételeként gyűlt össze, az adományhoz pedig minden vadász és vadászatra jogosult hozzájárult, aki megvásárolta a Vadászok és Vadászatok Fejér Megyében című kötetet. A gazdagon illusztrált, vadásztörténeti jelentőségű kötetet 5000 forintért vásárolhatták meg a jótékonykodni vágyók.

Az adományt péntek reggel adta át a jótékonysági akció ötletgazdája, Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere és Méhes Lajos, az OMVK Fejér megyei Területi Szervezetének elnöke adta át dr. Mészáros Lajos főigazgató számára.

Márok Csaba, Méhes Lajos és dr. Mészáros Lajos az adomány átadásakor
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Szent Pantaleon Kórház vezetője elmondta, már régóta gyűjt a kórház az új, intelligens lélegeztetőgépre, ami lényegesen megkönnyíti majd a betegállátást az intenzív osztályon. A főigazgató arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az eddigi felajánlásoknak, és jó részben a novemberi kórházi jótékonysági bál bevételének köszönhetően, a vadászok adományaival együtt már 8 millió forintot gyűjtöttek össze a gépre, és bíznak benne, hogy a fennmaradó 2 millió is hamarosan a rendelkezésükre áll majd.

Méhes Lajos arról biztosította a főigazgatót, hogy társaságuk a jövőben is igyekszik támogatni a kórház működését, remélhetőleg minél nagyobb összeggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában