szponzorált tartalom

2019.11.21. 00:00

Miben rejlik a svéd légtisztító ereje?

Crouching by an air conditioning unit

Fotó: Phovoir

A svéd légtisztító készülékek minősége teljesen új dimenziót képvisel a levegőtisztítás területén. Általában a direkt erre a célra specializált eszközök számtalan szűrőrendszerrel operálnak, azaz mennyiségi tekintetben az élen járnak, már ami a beépített innovációk statisztikai számítását illeti. Viszont jó kérdés, hogy vajon elegendő-e csupán a mennyiségi adatokat látva következtetni? Nem. Már csak azért sem, mert önmagában a felsorolt szűrőrendszerek tömege nem biztosít hatékonyabb légtisztítást, a svéd minőséghez képest. Mert hogy – s ezzel el is árultuk a lényeget – a svéd tervezők a mennyiség helyett a minőség maradéktalan kiaknázására tették a hangsúlyt. Az elképzelés annyiban állt, hogy ha a hatékonyság mérlegének egyik nyelvén számtalan mennyiségű, de nem túl jó adottságokkal rendelkező szűrő áll, míg a másik felén kevesebb technológia helyezkedik el, ám csúcsminőségben, akkor bizony billenni fog az alkotmány, mégpedig az utóbbi irányba. Mert hogy a minőség garantálása az egyetlen biztos út, ami az eredményességhez vezet. Ez az, amire hamar ráéreztek a svéd mérnökök, s ez az az elgondolás, ami alapján végül megszülettek azok a termékek, amik ténylegesen megoldást jelentenek a levegő tisztítására, akár még allergiás, asztmás problémák mellett is.

Utóbbi azért óriási pozitívum, mert a szervezet extra érzékenységről tesz tanúbizonyságot akkor, amikor allergiával, asztmával reagál egy-egy irritációt kiváltó anyagra. Vagyis kizárólag a tökéletes tisztítás az, ami ezekben, a szenzitív helyzetekben sikeres lehet. Nagyon nehéz együtt élni a folyamatos irritáltsággal, és a belőle fakadó tünetekkel, ám nem muszáj ezt elviselni, sőt.Igaz az utcai levegőt nem varázsolhatja egyszeriben optimálissá, ám otthona vagy munkahelye légközegének egészségéért rengeteget tehet.

A minőségi légtisztító magával hozza a fellélegzés könnyedségét!

A pollenek, poratkák, egyéb szennyeződések, vírusok és bacilusok számtalan problémát generálhatnak, még azoknak is, akik egyébként nem küzdenek érzékenységgel. Míg az allergiával, asztmával harcolók számára viaskodássá válhat pusztán maga a létezés olyan légtérben, ahol a fent említett anyagok jóformán megmérgezik a levegőt. A jó hír az az, hogy egyetlen berendezés közbenjárásával végérvényesen elfelejtheti ezeket a csatákat, háborút nyerve. Hiszen az optimális tulajdonságokkal büszkélkedő levegőtisztító átveszi a “légtér” feletti irányítást, hatékonyan, gyorsan működésbe lép és gazdaságosan, de eredményesen őrködik a tiszta levegő értéke felett, mely valóban felbecsülhetetlen, s pótolhatatlan. A nyugodt pihenés, alvás és a felhőtlen ténykedés, legyen szó munkáról vagy otthoni feladatról ilyen körülmények között nem ütközhet akadályba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában