önfeledten táncoltak, énekeltek, mulattak

2019.11.07. 09:00

Egymásra találás a tanodában

Dunaföldvár – A Magyar Máltai Szeretetszolgálat dunaföldvári tanodája a hétköznapi szolgálat mellett a legkülönbözőbb jellegű eseményeket is szervez. Lipták Tamás, a tanoda munkatársa így számolt be az eseményről.

Balogh Tamás

– Egy nyitott programot tartottunk, amelynek keretén belül Nagykanizsáról a Kanizsa Csillagai együttes jött el közénk. Ez egy autentikus roma zenét játszó zenekar. Fantasztikus hangulatot teremtettek, ami magával ragadta a kollektívánkat, a tanodás gyerekeket, és a vendégeinket is.

A Kanizsa Csillagai együttes fantasztikus hangulatot teremtett

Ezzel a rendezvénnyel egyrészt az volt a célunk, hogy kinyissuk a tanoda ajtaját azoknak, akik bár kíváncsiak voltak ránk, de eddig mégsem jöttek el közénk. Szerencsére sokan éltek a lehetőséggel, hogy személyesen is megtapasztalják az itteni hangulatot, és megismerkedjenek velünk.

Másrészt az idejáró roma és nem roma gyerekeknek akartuk kinyitni a szívét, megismertetni őket ezzel a különleges zenei világgal, amit az előadók mutattak be nekünk. Ez a műfaj sokak számára újdonság volt, mert ez nem a mai világban hallható mulatós zenék közé tartozik, hanem eredeti népzene, amire mégis önfeledten énekelt, táncolt és mulatott mindenki.

A Kertbarát Klub hölgyei több száz palacsintát sütöttek a gyerekeknek

A kisebbségi önkormányzat tagjai babgulyást készítettek

A koncertet követően a programot jól kiegészítette a helyi kisebbségi önkormányzat felajánlása. Az ő tagjaik egy nagyon jól sikerült étellel, babgulyással lepték meg a velünk tartókat. Ezúton köszönöm a Kertbarát Klub hölgyeinek a hozzájárulását is, ugyanis ők több száz kakaós és lekváros palacsintát sütöttek a gyerekeknek.

Ez az esemény még közelebb hozott bennünket egymáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában