kijutni a sövénylabirintusból

2019.08.10. 08:00

Kirándulás a Csillagösvény Élményparkban

Ökoélményparkba látogatott el a Veled egyesület 30 gyermek kíséretében. Kalandos napot töltöttek el a játékos helyszínen.

Horváth Dóra

A „Veled az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. „Fiatalok és a környezetvédelem” elnevezésű pályázatán nyert 300 ezert forintot még a tavalyi évben. A pályázat keretein belül ökokézműves-foglalkozást szerveztek és szerveznek az egyesület tagjai, illetve sor került egy kirándulásra is az ópusztaszeri Csillagösvény Ökoélményparkba is.

A perkátai Veled csapata a sövénylabirintusban
Fotók: Horváth Dóra

A kirándulást 2019. július 27-én, szombaton szervezték meg, amelynek során 30 gyermek és fiatal részvételét biztosították a projekt által. Az indulás fél 8-kor volt az általános iskola elől, s Ópusztaszerre 10 órára ért a csapat. A gyerekek ezt követően az élményparkban egy kérdéssort kaptak, amely szerint haladva kellett kijutniuk a hatalmas sövénylabirintusból. Három csapatba szerveződve indultak útnak a gyerekek, akik mind lelkesen vettek részt a programon, amelynek végén egy kilátóba érkeztek meg. A labirintust követően szabadfoglalkozás vette kezdetét, ennek során íjászkodni, népi játszótéren játszani, számháborúzni lehetett és szabadtéri logikai játékokkal ügyeskedhettek, hogy csak néhányat említsünk a számos elfoglaltság közül.

Csóti Edit és Szabó Alexandra

A csapat 14 órakor indult vissza Perkátára, jókedvűen és a nagy játéktól kicsit kifáradva. A környezetvédelmi projekt következő, s egyben utolsó állomása az IFI Feszt nevű programja lesz az egyesületnek, amelynek során süngarázst és rovarszállót készíthetnek majd az érdeklődő gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában