erősíteni a hitüket

2019.07.02. 08:00

A névadó szellemiségében

A Szabó Magda Református Tagintézmény vezetője is részt vett a Kárpát-medencei Református Általános Iskolák VI. Találkozóján, Debrecenben.

DH-INFO

A korábbiakhoz hasonlóan a június 28–30-ai találkozás is alkalmat teremtett a református általános iskolák kapcsolatainak építésére, hitük erősítésére.

A szervezők nevében dr. Papp Kornél, a Zsinati Hivatal Oktatási irodájának vezetője, és dr. Szontagh Pál, a Református Pedagógiai Intézet igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

A résztvevők megismerkedtek Debrecen látnivalóival Fotó: amatőr

A konferencia házigazdája, a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola olyan programot kínált a mintegy 150 résztvevőnek, amely a keresztyén iskola küldetését, a szeretettel végzett nevelés fontosságát hangsúlyozta. A munkát előadások és szakmai beszélgetések segítették, a résztvevők közösségépítő, szakmai és lelki programokon vettek részt. Előadást hallhattak Szabó Magda Debrecenéről. Megnézték a református kollégium múzeumát, s nosztalgiavillamossal irodalmi sétára utaztak a Nagyerdőre. Sort kerítettek egy hortobágyi kocsikázásra is. A VII. találkozó 2020-ban Kisújszálláson lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában