vizet osztott a polgármester

2019.06.15. 11:30

Kánikula a javából – enyhülésre várva

A viszonylag csapadékos és hűvös május után alaposan bekezdett a nyár.

Szabó Szabolcs

Locsoló kocsival hűtik az utat Dunaújvárosban. Hőségriadó van érvényben

Június második hetében már sorra dőlnek a melegrekordok, és az időjósok szerint e nyáron hosszú távon is erre kell majd felkészülni. A hét közepén elrendelt hőségriadó miatt számos vízvételi pontot alakítottak ki Dunaújvárosban. Cserna Gábor polgármester pénteken délelőtt 10 órától osztott palackos vizet a járókelőknek. A még levonulóban lévő árhullám miatt a Szalki-szigeti szabadstrand még nem nyit ki, az Aquantis élményfürdő azonban várja a fürdőzőket.

Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere vizet oszt a járókelőknek a Városháza téren. Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Meglehetősen korán érkezett az első hőhullám

A hőhullámra tekintettel a vöröskereszt helyi munkatársai palackos vizet osztottak a járókelőknek pénteken délelőtt a Városháza téren, az akcióhoz csatlakozott Cserna Gábor polgármester is, aki több karton frissítő vízzel kedveskedett a járókelőknek.

Városháza téri párakapu is enyhülést nyújt

Balatoni Éva, a DVG Zrt. szolgáltatásvezetője lapunk megkeresésére elmondta, a levonuló árhullám, valamint a takarítási munkálatok miatt a Szalki-szigeten található szabadstrand e hét végén még nem lesz elérhető, a hivatalos nyitás a jövő hét második felében várható.

Az élményfürdőben azért elviselhető a hőség

Már a múlt hét végén is csaknem telt házzal üzemelt az élményfürdő. Az Aquantis vezetősége korábban közölte: június 15-től a sportolók az élményfürdő külső úszómedencéjét hétköznaponként 14 óráig használhatják, ezt követően nyílik lehetősége a nagyközönségnek a csúszdázásra.

Nyílt napok

Június: 20.

Július: 11. és 25.

Augusztus: 8. és 22.

Szeptember: 5. és 19.

Ezeken a napokon ingyenesen vehetik igénybe a dunaújvárosi lakcímkártyával rendelkezők a fürdővilág szolgáltatásait. Továbbra is térítésmentesen látogathatják az élménymedencéket a dunaújvárosi nyugdíjasok, a közalkalmazottak, a köztisztviselők, a kisgyermekek, valamint a dunaújvárosi diákigazolvánnyal rendelkező fiatalok. A közgyűlés döntése alapján a nyílt napon kívül mindenki, aki dunaújvárosi lakcímkártyával rendelkezik, 15 százalékos kedvezményben részesül.

Munkában a locsolóautó, amely pénteken egész nap járta a város útjai Fotók : Zsedrovits Enikő, Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában