Kiállítás, színpadi produkció, tojásvadászat várta az érdeklődőket

2019.04.13. 07:00

Perkátai kézművesek és termesztők bemutatója

A közelmúltban szervezte meg a Perkátai Általános Művelődési Központ és az Óvodai Szülői Szervezet közösen a Tavaszi helyi kézművesek és növénytermesztők bemutatkozója elnevezésű programját.

Horváth Dóra

A helybeliek mutatkoztak be termékeikkel a település kastélyának kertjében. Kiállítás-megnyitóval, színpadi műsorokkal és húsvétitojás-vadászattal egyaránt várták az érdeklődőket.

Ügyes kezű kézművesek és növénytermesztők állították ki portékáikat a település látványos helyszínén, a Győri-kastélyban felállított standokon Fotók: a szerző

Az eseményre a Győry-kastély kertjében került sor, s több elfoglaltsággal is készültek a szervezők a kilátogatóknak. A helyszínen különböző standokkal vártak mindenkit; festmények, növények, kézműves tárgyak egyaránt szerepeltek a kínálatban, továbbá a „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület asztalánál újrahasznosított ékszereket lehetett készíteni PET-palackból és kupakokból. A színpadon helyi fellépők mutatkoztak be előadásukkal: Albert Gréta és Takács János nép-, Lepsényi Angelika és Rácz Noémi pedig hastáncolt a közönség számára.

A rendezvény egyik különlegessége a szappankiállítás volt

– A rendezvény, úgy gondolom, mindenkinek elnyerte a tetszését, a mi szervezetünk nagyon jól érezte magát – mondta Farkas-Tóth Ágnes, a Szivárvány Óvoda szülői szervezetének vezetője.

A Győry-kastély épületében nyílt meg az „Illatok és emlékek” elnevezésű szappankiállítás. A Hegedűs Jánosné által 30 éven át gyűjtött kollekciót lánya, Hegedűs Gabriella bocsátotta a szervezők rendelkezésére. A tárlaton illatok, országok és márkák szerint tematizálva különböző szappanokat csodálhatnak meg az érdeklődők.

Kint eközben díszes húsvéti tojásokkal ékesítették fel a település tojás fáját, amelyet új hagyományként indítottak el a szervezők a délután keretein belül. Később locsolóverseket szavaltak a színpadon a vállalkozó kedvű óvodás kisfiúk, s a rendezvény ezt követően a húsvétitojás-vadászattal zárult a gyermekek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában