Sirály Horgászegyesület

2019.04.02. 12:00

Generációk takarították együtt a Duna-partot

Szabó Szabolcs

Még mielőtt beleapróznánk a részletes, még az elmúlt hétvégéből eredő tudósításába, érdemes őszintén bevallani, hogy e sorok bérvérsője mélyen és vállaltan korrumpálódott az anyagfelvétel alig 45 perce alatt. Ugyanis, a munkájukat már vasárnap reggel óta remek tempóval végző rácalmási pecások mindazzal is kedveskedtek az egybegyűlteknek, hogy egy bográcsos ebédre látták vendégül a sokadalmat. Mindebből – kollektív lincselést elkerülendő – a DH szerény csapata sem maradhatott távol... Ám vissza a lényegre. A Sirály lelkes csapata hosszú évek óta takarít, vigyáz, felügyel és gondos gazda a rá szabott rácalmási partszakaszon. A múlt héten vasárnap a versenypályára koncentráltak, és a szemétszedés mellett az aktuális tereprendezésről is gondoskodtak.

Munka után a Rácalmási Sirály Horgászegyesület vasárnapi szorgos csapata Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– Közel ötven tagtársunk volt jelen, sokan hozták a családot is, fiatalokkal. Egy remek hangulatú munkán vagyunk túl, amelyet egy-egy tányér bőséges meleg étellel köszöntünk meg a tevékeny barátainknak. Az ezen a napon itt dolgozó embereknek nem kell elmondani, hogy mekkora érték az egész társadalmunk számára a Duna folyam és környezete, éppen ezért arra kérnénk meg mindenkit, hogy tartsa tiszteletben az itt a napokban elvégzett munkát. Sajnos, az utóbbi években azt tapasztaltuk, hogy számosan úgy vélték, a zöld és egyéb hulladékot itt kell lerakni, és mindezzel majd történik valami... Hát nem. Vadkamerákkal figyeljük a területet, és sokak ellen indult már eljárás illegális hulladéklerakás miatt. Nem büntetni akarunk, arra kérünk mindenkit, tartsa be a szabályokat – mondta el Dualszky-Kovács István, a Sirály elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában